Ingezonden persbericht


Arnhem, 7 november 2005

Lancering nieuw spaarprogramma Nationale Sportpas
Dennis van der Geest neemt eerste Nationale Sportpas in ontvangst

NOC*NSF onderneemt! Voor de georganiseerde sport in Nederland en in het bijzonder voor haar leden, de sportbonden.

Daarom nodigen wij u graag uit voor een persbijeenkomst op vrijdag 18 november aanstaande in het Hotel- en Congrescentrum Papendal in Arnhem. Tijdens deze bijeenkomst wordt de Nationale Sportpas gepresenteerd en neemt Dennis van der Geest, de nieuwe wereldkampioen judo (vrije klasse), samen met een junior judoka de eerste Nationale Sportpas in ontvangst van Erica Terpstra. Een primeur!

Ondernemen voor NOC*NSF betekent zaken doen met het bedrijfsleven via het sponsorprogramma Performance 2008. De tweede zakelijke pijler is ondernemen via de Nationale Sportpas. Een pas die enerzijds het lidmaatschap van een sportvereniging bevestigt en dit anderzijds extra waardevol en leuk maakt. De Nationale Sportpas is een nieuw en uniek fenomeen voor Nederlanders die lid zijn van één van de ruim 29.000 sportverenigingen én van sparen houden.

Algemeen directeur Theo Fledderus zal namens NOC*NSF, mede in aanwezigheid van voorzitter Erica Terpstra en directeur Nationale Sportpas b.v. Betje van Everdingen, de Nationale Sportpas presenteren.

In de praktijk werkt de Nationale Sportpas als volgt. Voor iedere pashouder is het zijn of haar gratis lidmaatschapspas. Daarnaast krijgt men op vertoon van deze pas nu al bij 11 grote landelijke bedrijven aantrekkelijke en onderscheidende kortingen bij iedere aankoop. Deze kortingen worden op het persoonlijke Nationale Sportpastegoed bijgeschreven via de website www.nationalesportpas.nl. Het is dus een sport'leden'pas en voordeelpas ineen.

NOC*NSF wil in nauwe samenwerking met de participerende sportbonden het lidmaatschap van een sportvereniging de komende jaren aantrekkelijker maken. Een belangrijk nevendoel is dat niet alleen alle sporters in georganiseerd verband korting krijgen, maar dat ook hun bond er geld mee gaat verdienen omdat ook de betreffende bond bij elke aankoop een percentage van het aankoopbedrag ontvangt. Op die manier verdient de sport mee aan dit programma, een belangrijke reden voor sportbonden om mee te doen. Bovendien is de korting in euro's en niet in punten, in de retailmarkt een nieuwe en gewenste spaarvorm.

De Nationale Sportpas is een initiatief van NOC*NSF, de sportbonden en het bedrijfsleven. Deze samenwerking, die in de loop der tijd nog verder zal groeien, biedt alle leden van de 29.000 sportverenigingen én bonden de kans om als het ware gesponsord te worden door dit nieuwe sport-, spaar- en kortingsprogramma.

NOC*NSF verwelkomt u graag tijdens de presentatie op vrijdag 18 november 2005 om 10.30 uur in Hotel- en Congrescentrum Papendal in Arnhem. De bijeenkomst duurt tot ongeveer 11.30 uur. Na afloop van de bijeenkomst is er mogelijkheid voor interviews met Erica Terpstra, Theo Fledderus en Betje van Everdingen. Er wordt ook een lunch geserveerd.

Graag ontvangen we bijgaand antwoordformulier ingevuld retour zodat we weten of u aanwezig bent. Of mail naar: sandra.kamminga@nationalesportpas.nl Graag tot 18 november!! -----------------------

Nederlands Olympisch Comité
Nederlandse Sport Federatie
Papendallaan 60
Postbus 302
6800 AH Arnhem
Telefoon (026) 4834400
Telefax (026) 4821245


---- --
Dit antwoordformulier s.v.p. uiterlijk 17 november retourneren

Naam :

Organisatie :

E-mail :

Mobiel :

0 Ja, ik ben aanwezig bij de persbijeenkomst op 18 november*

0 Ik ben helaas verhinderd, maar in mijn plaats komt*:

----------------------------------------------------------------------

(*) aangeven wat van toepassing is

Deze fax s.v.p. retour naar faxnummer 020 - 421 19 92.

-----------------------

Nederlands Olympisch Comité
Nederlandse Sport Federatie
Papendallaan 60
Postbus 302
6800 AH Arnhem
Telefoon (026) 4834400
Telefax (026) 4821245


---- --