Gemeente Sneek


Bijzonder transport bruggen Oudvaart
De vier stalen fiets-voetbruggen voor het plan De Oudvaart worden eind deze week geplaatst. Dat levert een bijzonder transport op.

Op vrijdagavond 18 november 2005 worden de
bruggen vanaf Hoogeveen, waar ze zijn geschilderd en voorzien van een slijtlaag op het dek, naar Sneek vervoerd. In colonne komen de vier bruggen ieder met een lengte van 22 meter en een breedte van 4,50 meter op 4 grote diepladers rond 23.00 uur 's avonds in Sneek aan. Ze worden aangevoerd via Heerenveen, Joure, in Sneek bij de stoplichten rechtsaf, door het aquaduct Houkesloot naar het plan De Oudvaart. Op zaterdag 19 november vanaf 07.00 uur worden de bruggen met behulp van een zware kraan op hun plekken gezet. De weken daarop volgt de afbouw.

De bruggen zijn vorig jaar bij een prijsvraag zijn gekozen. Ingenieursbureau voor Productvormgeving Delft (Ipv Delft) kwam toen als beste uit de bus bij een aanbestedingsprocedure. Vijf bedrijven waren in de running voor het ontwerp van de bruggen en een aantal steigers aan de hand van de eisen van de gemeente. Het ontwerp van Ipv Delft sprong er duidelijk uit en leverde naar mening van de jury van alle aanbestedingen de hoogste bijdrage aan de kwaliteit van het openbaar gebied.

© copyright 2005 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 16-11-2005