Ingezonden persbericht

Opening website voor jongeren in Rheden

GEMEENTE RHEDEN, 20051117 -- WWWaar zoek jij... als je te weinig betaald krijgt? De wethouder van de gemeente Rheden, de heer Jansen, geeft op 18 november aanstaande de aftrap voor de campagne: WWWaar zoek jij? : WWWaar zoek jij ... als je wilt weten of je veilig vrijt, ... als je hulp nodig hebt, of ... WWWaar zoek jij naar geld voor dat geweldige feest?


Jongeren die meer willen weten over geldzaken, homoseksualiteit, subsidies, problemen thuis enz. kunnen vanaf dan terecht op www.jongin.rheden.nl. De website biedt informatie over school, studie, werk, gezondheid, hulpverlening. Het is een mooi vormgegeven en informatieve website voor jongeren met daarnaast extra's zoals een prikbord, een lokale agenda en nieuwtjes uit Rheden.

De opening vindt plaats op vrijdag 18 november op scholengemeenschap 't Rhedens te Dieren. Om 11.45 uur is de presentatie voor leerlingen van de onderbouw en om 12.30 uur voor leerlingen van de bovenbouw.

De website van Rheden is de eerste website van JONGIN.NL een initiatief van Kuseema (www.kuseema.nl). Het is de bedoeling dat meer gemeenten zich gaan aansluiten. Elke gemeente krijgt z'n eigen lokale site met lokale en regionale informatie, nieuwtjes en adressen maar ook direct geïntegreerde landelijke informatie die centraal zal worden bijgehouden. De lokale Rhedense informatie wordt door professionals, de gemeente zelf maar ook door jongeren toegevoegd en beheerd. Om het concept verder te kunnen verbreden heeft Kuseema in samenwerking met Spectrum en Biblioservice Gelderland subsidie aangevraagd bij de provincie Gelderland.




Kuseema