Gemeente Amersfoort

Persuitnodiging

Afdeling Communicatie

datum: 17 november 2005

Project buurtvaders van start

Op vrijdag 18 november a.s. geeft wethouder Van 't Veld om 15.00 uur het startsein voor het buurtvaderproject in Liendert/Rustenburg. Hierbij presenteert het team van buurtvaders zich aan de wijk. De feestelijke bijeenkomst vindt plaats in wijkcentrum De Groene Stee, Wiekslag 92 te Amersfoort.

Het buurtvaderproject is een initiatief van de Stichting Marokkaanse Ouderraad Amersfoort (SMOR) en wordt gefinancierd vanuit het Preventie en Integratieprogramma Marokkaanse jeugd Amersfoort (PRIMA) van de gemeente.

Buurtvaders zijn vrijwilligers die op woensdag t/m vrijdag in de namiddag en 's avonds rondes lopen door de wijk. Zij leggen contact met jongeren, vragen wat hen bezighoudt en spreken jongeren ook aan wanneer zij overlast veroorzaken. De buurtvaders werken samen met de professionele en informele netwerken in de wijk en kunnen een brug slaan tussen ouders en hun kinderen. In andere steden blijken buurtvaderprojecten bij te dragen aan een groter gevoel van veiligheid in de wijk.

Informatie: Joyce de la Croix, communicatieadviseur voor de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs, telefoon 033 469 45 04, e-mail jec.delacroix@amersfoort.nl


---- --