Persbericht, voor directe publicatie

Unieke tweedaagse programmeerwedstrijd tussen teams ten bate van een non-profit organisatie vindt plaats op 18 en 19 november 2005.

RAD Race Benelux programmeert voor bestaande non-profit organisatie

Op 18 en 19 november 2005 zal RAD Race Benelux editie 2005/6 plaatsvinden. Teams van twee ontwikkelaars moeten binnen twee dagen een reële casus oplossen en een werkend programma opleveren in de social profit sfeer. Alleen de beste, meest op elkaar ingespeelde teams met een krachtige development toolset krijgen dit voor elkaar. Een jury van onafhankelijke deskundigen stelt de winnaar vast.

Vernieuwd
Nieuw in deze editie is dat de wedstrijdcasus een bestaand probleem aanpakt. Ook zal het resulterende programma achteraf voor daadwerkelijk gebruik gratis ter beschikking worden gesteld aan derden. De teams die de tweede dag van de RAD Race halen, worden bovendien genomineerd voor een internationaal event van de Internet Society (ISOC). Het winnende team is quasi zeker van een contract met de non-profit organisatie omdat niet alle wensen in het korte tijdbestek van de wedstrijd kunnen worden geprogrammeerd. Hun programma krijgt een ruim verspreidingsgebied, met duidelijke vermelding van wie het gemaakt heeft en met welke programmeeromgeving.

Gerenommeerd

Het event wordt georganiseerd door Ivan Verborgh, de geestelijke vader van de wedstrijd, die al sinds 1997 de casussen ontwikkelt en de competitie mede organiseert. De RAD Race is een gerenommeerde programmeerwedstrijd die de afgelopen jaren in Nederland plaatsvond maar in België haar oorsprong heeft. Voor de tweede keer op rij vindt de RAD Race plaats in Hasselt, België. Momenteel loopt de inschrijvingsperiode en wordt de informatiecampagne gestart in samenwerking met partners Datanews en Unisys Belgium. Om de spanning erin te houden, wordt de naam van de non-profit organisatie pas op het allerlaatste moment bekendgemaakt.

Wedstrijd

De RAD Race is een echte wedstrijd. Dat betekent :

Er wordt een realistische en gedetailleerde business case uitgewerkt;

Deze case wordt door een aantal teams van 2 programmeurs uitgewerkt in 2 werkdagen;

Dit gebeurt in een gecontroleerde omgeving en zonder hulp van derden;

Men mag zelf de in te zetten software en hardware bepalen.

Vervolgens evalueert een jury, samengesteld uit vakspecialisten, de resultaten en selecteert een winnaar.

Uitdagend
De RAD Race is voor de deelnemers een persoonlijke uitdaging én een mogelijkheid om zich te meten met andere collega's. Maar het is vooral een boeiende en leerrijke ervaring die de onderlinge teamgeest, het gebruik van én de omgang met de ontwikkelgereedschappen alleen maar verbetert.

En vanaf nu is het een uitstekende gelegenheid om aan te tonen dat IT- professionals zich ook sociaal engageren.

Meer informatie over de wedstrijd, de opgave en de inschrijving is te vinden op www.radrace.org.
______

Noot,