Ingezonden persbericht

Persbericht, voor directe publicatie

Geëngageerde topprogrammeurs meten krachten

RAD Race op 18 en 19 november te Hasselt in kader van SocialiTã

Hasselt, 4 november 2005. Dertien teams van geëngageerde topprogrammeurs doorbreken de clichés over hun vak. Onder de noemer van SocialiTã zullen ze tijdens een tweedaagse programmeerwedstrijd hun krachten meten. De software van de winnaar zal gratis ter beschikking worden gesteld aan een goed doel. De wedstrijd, RAD Race genaamd, vindt plaats op 18 en 19 november 2005 in Hasselt.

Imago

Programmeurs hebben hun imago niet mee. Geheel onterecht natuurlijk. Ze worden vaak voorgesteld als stoffig, wereldvreemd of ronduit a-sociaal. De deelnemende teams van de RAD Race voldoen hier in het geheel niet aan. Het zijn de beste, analytisch ingestelde geesten die ook onder hoge druk in staat zijn een goed werkende applicatie te bouwen die voldoet aan alle eisen die gebruiker er aan stelt. Welke applicatie en welke gebruikersorganisatie dat zullen zijn, blijft tot de ochtend van de wedstrijd geheim. De applicatie wordt na de wedstrijd ter beschikking gesteld aan een bekende non-profit organisatie. De programmeurs tonen zich tegelijkertijd van hun sportieve en van hun sociale kant. Deze aanpak voor een programmeerwedstrijd is uniek in de wereld, en we noemen het een voorbeeld van SocialiTã: de IT zet zich belangeloos in voor een goed doel. Hasselt heeft op 18 november de primeur.

Hoog niveau

RAD staat voor Ra-pid Application Development of ook wel "snelle programmaontwikkeling". Teams van twee ontwikkelaars moeten binnen twee dagen een reële casus oplossen en een goed werkend programma opleveren ten behoeve van een bestaande non-profit organisatie. Nieuw in deze editie van de RAD Race is dat de wedstrijdcasus een bestaand probleem aanpakt. Alleen de beste, meest op elkaar ingespeelde teams krijgen dit voor elkaar. Een jury van onafhankelijke deskundigen stelt de winnaar vast. Het winnende team is nagenoeg zeker van een contract met de non-profit organisatie omdat niet alle wensen in het korte tijdbestek van de wedstrijd kunnen worden geprogrammeerd. De teams die de tweede dag van de RAD Race halen, worden bovendien genomineerd voor een internationaal event van de Internet Society Belgium(ISOC). Met de focus op de Social Profit wil ISOC Belgium alle deelnemers de kans bieden hun in deze sector een vooraanstaande rol te spelen. Meer hierover op 19/11/2005.

Gerenommeerd
De RAD Race is voor de deelnemers een persoonlijke uitdaging én een mogelijkheid om zich te meten met andere collega's. Maar het is vooral een boeiende en leerrijke ervaring die de onderlinge teamgeest, het gebruik van én de omgang met de ontwikkelgereedschappen alleen maar verbetert. De RAD Race wordt georganiseerd door Ivan Verborgh, die al sinds 1997 de casussen ontwikkelt en de competitie helpt opzetten. Deze gerenommeerde programmeerwedstrijd werd de afgelopen jaren in Nederland georganiseerd maar heeft haar wortels in België. Voor de tweede keer op rij vindt de RAD Race nu plaats in Hasselt, België op de campus van de Provinciale Hogeschool Limburg. Ondanks dat reeds dertien teams hebben ingeschreven is er nog beperkt ruimte voor andere teams om zich aan te melden.

De informatiecampagne loopt in samenwerking met mediapartner Datanews en het geheel wordt ondersteund door Unisys Belgium.

Meer informatie over de wedstrijd, de opgave en de inschrijving is te vinden op www.radrace.org.

---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht