Politie Zeeland


O-7244-2005 Verkeersongeval

Ter hoogte van Waarde, op de A58, heeft vanmorgen rond 11.17 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een vrachtwagen.

Nadat de bestuurder van de personenauto, een 42-jarige Antwerpenaar, een andere vrachtwagen in had gehaald, wilde hij weer terug gaan op de rechterrijstrook. Door onbekende oorzaak reed de man uit Antwerpen tegen de achterzijde van een andere vrachtwagen. Deze werd bestuurd door een 48-jarige man uit Tilburg. De man uit Antwerpen, evenals een 29-jarige bijrijder uit dezelfde plaats, raakten lichtgewond. (Over hun verwondingen is niets bekend, maar zij hoefden niet naar het ziekenhuis) De vrachtwagen beschadigde aan de achterzijde en de personenauto werd total loss verklaard.

W-7245-2005 Vernieling auto

Tussen gisterochtend 08.00 uur en vanmiddag 14.00 uur is een geparkeerde personenauto in de Zusterstraat in Middelburg vernield.

Van de auto werd de buitenspiegel vernield en er is een scheur in de kofferbak gemaakt. Een schadebedrag is niet bekend.

W-7246-2005 Explosieven aangetroffen

In de Duinstraat in Koudekerke, in een weiland, is bij werkzaamheden een viertal stuks explosieven boven de grond gehaald.

De granaten zijn, met behulp van het Explosieven Opruimings Commando, naar de oppervlakte gehaald. Tijdens de opgravingswerkzaamheden bleek dat er nog zes granaten (van ongeveer 300 kilogram per stuk) onder de grond lagen. Omdat de gemeente nog moet beslissen over een plaats waar de granaten tot ontploffing gebracht kunnen worden, zijn de granaten veilig gesteld. Het E.O.C. gaat de granaten komende week vernietigen. (Tijden, plaatsen en data zijn nog niet bekend)