TrendPublishing: jouwXBOX360 Magazine

NIEUW: onafhankelijk magazine over Microsoft's nieuwe Xbox 360

ASSENDELFT, 20051118 -- Vanaf 2 december kan Europa kennismaken met de nieuwe Xbox 360. Vooruitlopend op die introductie ligt vanaf vandaag de uitgave jouwXBOX360 Magazine in een oplage van 35.000 in de Nederlandse en Belgische kiosken. Deze 84 pagina's tellende onafhankelijke uitgave van uitgeverij jouwMedia staat boordevol informatie over de nieuwste gameconsole van Microsoft. De verkoopprijs bedraagt ¤ 4,95.


De Xbox 360 is de eerste van een geheel nieuwe generatie spelcomputers die de komende maanden op de markt zullen komen. In jouwXBOX360 Magazine kan iedere potentiële koper van het apparaat nu al alles lezen over de techniek, de achtergronden en de games die beschikbaar zullen zijn.

TrendPublishing
Het magazine is de tweede uitgave binnen de door jouwMedia geïntroduceerde nieuwe manier van uitgeven: TrendPublishing. Hierbij speelt het razendsnel inspelen op trends en gebeurtenissen in de markt een essentiële rol. Dus geen vaste verschijningsdata, geen vaste onderwerpen, maar altijd uitgaven die zijn toegespitst op wat de potentiële koper op dat moment bezighoudt.

Binnen het jouwMagazines-concept verscheen eind augustus al jouwPSP, een magazine over Sony's PlayStation Portable. Uitgever Nick van Leeuwen: "jouwPSP is uiterst goed ontvangen. De reacties van zowel adverteerders als consumenten waren zeer positief. De uitgave heeft laten zien dat mensen best bereid zijn geld uit te geven aan tijdschriften, als je ze maar geeft waar ze juist op dat moment behoefte aan hebben. En dus liggen we twee weken voor de lancering van de Xbox 360 in de winkel met het blad jouwXBOX360. TrendPublishing in optima forma!"

Uitgever Tino Perez: "Het jouwMagazines-concept is onze papieren variant van het eerder gelanceerde webnetwerk jouwSites. Daarbij gaat het ook om zeer gefocuste, onafhankelijke uitgaven over een duidelijk afgebakend en actueel onderwerp. Vasthouden aan een titel omdat je die nu eenmaal hebt, is er bij ons niet bij. De juiste inhoud op het juiste moment, daar gaat het om!"

Website
Het magazine heeft vanzelfsprekend een eigen website: xbox360.jouwsites.nl. Perez: "Waar het blad ophoudt, gaan we online verder. Met dagelijks nieuws, achtergronden en een uitgebreid forum waar bezoekers elkaar verder kunnen helpen met hun favoriete gameconsole."

Het 84 pagina's tellende jouwXBOX360 Magazine ligt vanaf vandaag, vrijdag 18 november 2005, in een oplage van 35.000 in de Nederlandse en Belgische winkels. De verkoopprijs bedraagt ¤ 4,95. Meer details over de inhoud zijn te vinden op: xbox360.jouwsites.nl/magazine/.

jouwMedia
jouwPSP is een uitgave van jouwMedia bv. De dagelijkse leiding van deze uitgeverij is in handen van Nick van Leeuwen en Tino Perez. Beiden waren tot voor kort werkzaam bij uitgeverij IDG Communications (Haarlem) waar zij onder andere de hoofdredactie hebben gevoerd over bladen als ComputerTotaal en InfoWorld en inhoudelijk èn technisch eindverantwoordelijk waren voor websites als WebWereld, GameZ en Vindex.