Databeacon Business Intelligence beschikbaar voor het onderwijs

Databeacon Inc., een vooraanstaand ontwikkelaar van analytische software voor het MKB en afdelingen van grotere bedrijven, stelt Business Intelligence beschikbaar voor het onderwijs

AMSTERDAM, 20051118 -- Deputy IT, gespecialiseerd in Management Informatie(BI) en open source software oplossingen en leverancier van het Canadese product Databeacon, ziet het belang in van goed onderwijsmateriaal voor hogescholen en universiteiten. De achtergronden en theorieën van de Business Intelligence methodieken kunnen aankomende IT specialisten een voorsprong geven binnen het bedrijfsleven en geven de studenten een kennis mee die tijdens de carriëre uitermate van pas kan komen.


"Wij zijn van mening dat het belangrijk is om de praktijkervaring die opgedaan wordt tijdens business intelligence colleges met een praktijk case afgesloten dient te worden waarbij een solide product gebruikt dient te worden om de case om te zetten in een werkende oplossing", zegt Marco Tames, directeur van Deputy IT. "Wij zijn echter ook van mening dat een college niet voor het grootste gedeelte moet bestaan uit het leren om gaan met een ingewikkeld software product. Deze tijd kan beter besteed worden om de theorieën en ervaringen te delen met mede studenten".
De Business Intelligence software van Databeacon is andere producten een stap vooruit. Niet alleen op technologisch gebied maar ook op het gebied van gebruikersgemak. Om deze software onder de knie te krijgen zijn geen ingewikkelde trainingen nodig. Al na ongeveer een dag kunnen leerlingen en studenten aan de slag met het zelf bouwen van kubussen en rapporten. Databeacon is eenvoudig te leren. Hierdoor kan tijdens de colleges meer tijd worden besteed aan de daadwerkelijk belangrijke zaken terwijl er toch genoeg tijd overblijft om een case uit te werken.
Over Deputy IT B.V.:
Deputy IT is een consultancy organisatie met brede ervaring in project management en software implementatie. De aandachtsgebieden zijn Business Intelligence en Reporting, website ontwikkeling- en onderhoud, en open source software selectie, implementatie en migratie.
Voor meer informatie over Deputy IT of indien u interesse heeft voor Data Beacon binnen uw onderwijsinstelling, kunt u contact opnemen met info@deputyit.com of via:
Deputy IT B.V.
Postbus 94473
1090 GL Amsterdam
Telefoon: +31 (0) 20 - 46 30 290
Fax: +31 (0) 20 - 46 31 654
www.deputyit.com