Ingezonden persbericht


Zaterdag 19 en zondag 20 november 2005

Internationale Najaars Oldtimerbeurs op Autotron

ROSMALEN - In de zomermaanden bij het zien van zo'n prachtige oldtimer ook wel eens hardop gedacht: 'Goh, dat zou ik nou ook graag willen, lekker toeren in een klassieke auto.' Dan is dit de meest geschikte periode om de daad bij het woord te voegen en op zoek te gaan naar een historische automobiel. Wie over enkele maanden ook op het gemak in een pronkjuweel wil rondrijden, bezoekt in elk geval zaterdag 19 of zondag 20 november de Internationale Najaars Oldtimerbeurs in Autotron.

De ruime Expodome en aangrenzende Spykerhal van het Autotron-complex worden half november omgebouwd tot de grootste oldtimershowroom van Nederland waarin vele tientallen wegklare modellen in diverse prijsklassen op een nieuwe eigenaar staan te wachten. Het aanbod varieert van de echte "oudjes" als de Citroën Traction en de A-Ford tot de bekende Amerikaanse 'sloepen' uit de jaren vijftig en zestig.

Terwijl de meeste mensen vanwege het naderende sinterklaasfeest druk in de weer zijn met wensenlijstjes en rijmpjes, struinen de eigenaren van klassiekers de beursstands af op zoek naar 'nieuwe' onderdelen. De donkerste maanden van het jaar worden door de fervente sleutelaars benut om hun paradepaardje weer in topconditie te brengen. Na een lang toerseizoen zijn de meeste auto's toe aan een grondige onderhoudsbeurt. Alles wat de doe-het-zelver nodig heeft vindt hij in Rosmalen: van onderdelen tot naslagwerken en van gereedschap tot accessoires. Op de beursplattegrond staan maar liefst driehonderdvijftig onderdelenstands ingetekend.

De Autotron-beurzen staan al vele jaren te boek als gezellig. Om die reden trekken de happenings ook veel bezoekers die zin hebben in een leuk dagje uit. Volgens beursmanager Theo van Delft wordt de Najaarsbeurs ook door velen aangegrepen om uitvoerig met anderen over hun grote passie te praten. "Sterke verhalen worden daarbij niet geschuwd, maar dat hoort nou eenmaal bij 't ongedwongen sfeertje. Dit maakt een bezoek aan de beurs ook voor niet-ingewijden zeer de moeite waard. De novemberbeurs is de door de jaren uitgegroeid tot een gezellige happening."

De Internationale Najaarsbeurs voor Oldtimers is zaterdag 19 en zondag 20 november geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt ... euro, kinderen en 65+'ers betalen .. euro.

Autotron is gelegen aan de A50 's-Hertogenbosch-Nijmegen. Voor informatie over de bereikbaarheid per openbaar vervoer bel 0900-9292.