Kids United helpt kinderen in arme landen

TomTom steunt televisieprogramma van Avro en Unicef

Amsterdam, 13 oktober 2005 ­ De Avro en Kids United, de kinderclub van Unicef, presenteren vanaf zaterdag 19 november een nieuw amusementsprogramma, dat ook Kids United zal heten. De presentatie is in handen van Sipke Jan Bousema. Unicef wil met dit programma kinderen op een leuke manier kennis laten maken met kinderrechten en de situatie van kinderen in ontwikkelingslanden. TomTom, Europa's marktleider in persoonlijke navigatiesystemen, producten en diensten, stelt voor het programma TomTom GO navigatiesystemen ter beschikking. Bousema, naast presentator ook Special Representative van Unicef, moet in iedere aflevering ­ zes in totaal ­ bijzondere en uitdagende opdrachten uitvoeren om kinderen in ontwikkelingslanden wereldwijd te helpen. Vier kinderen van Kids United, in de leeftijd van 11 tot 14 jaar, staan hem hierin steeds bij, maar er zal op nog veel meer kinderen ­ en volwassenen ­ een beroep worden gedaan. Zij gaan met de auto op stap en dankzij de TomTom GO kunnen ze zonder omwegen en tijdverlies hun bestemming bereiken. 'TomTom is erg enthousiast over deze samenwerking. Wij zetten ons graag in om de situaties waarin deze kinderen leven, enigzins te verbeteren,' aldus Harold Goddijn, directeur van TomTom NV. m NV.

In 6 afleveringen worden met 6 missies projecten van Unicef in drie landen gesteund (Brazilië, Madagaskar en Namibië). In een van de afleveringen moet Sipke Jan op zoveel mogelijk radiozenders aandacht vragen voor kinderrechten en voor Kids United: samen met de vier kinderen wordt twee uur radio gemaakt. Daarnaast dient er een concert te worden georganiseerd, dat dezelfde middag in Hilversum plaatsvindt en op de radio wordt uitgezonden. Diverse bekende artiesten zullen hieraan hun medewerking verlenen. In een andere aflevering wordt, als alles lukt, een goed doel gesteund: zorgen dat schoolgaande meisjes in Madagaskar niet voortijdig afhaken. Ook moeten Sipke Jan en het Kids United team de kleinste stad van Nederland 'omarmen'. Die stad is Bronkhorst en er zullen zo'n 1000 mensen nodig zijn om deze missie voor elkaar te krijgen.

Kinderen eerst!
Kids United, onderdeel van Unicef, is de club van kinderen die opkomen voor de rechten van leeftijdgenoten over de hele wereld. Het lidmaatschap kost ¤ 10,- per jaar, en daarvoor ontvang je vijf keer per jaar het Kids United Magazine en een welkomstpakket met daarin een Kids United pas, een keykoord en een cap. Leden van de club voeren ondermeer actie om geld in te zamelen voor projecten van Unicef. De Kids United Clubactie begint dit jaar in november en zamelt geld in om meisjes in Afghanistan naar school te laten gaan. Het Avro-televisieprogramma Kids United is vanaf zaterdagmorgen 19 november zes weken lang te zien op Nederland 3 bij Z@pp, het overkoepelende jeugdprogramma van de publieke omroepen. Het begint steeds iets voor tien uur. Meer informatie over het programma en de club is te vinden op de website van Kids United: www.kidsunited.nl.

Over TomTom
TomTom NV is een toonaangevende aanbieder van persoonlijke navigatieproducten en ­diensten voor de consumentenmarkt. Alle producten van TomTom worden ontwikkeld met de nadruk op innovatie, kwaliteit, gebruiksgemak en toegevoegde waarde voor de consument. TomTom biedt onder andere alles-in-één navigatieapparatuur aan, waarbij klanten het product meteen 'uit de doos' kunnen gebruiken. Daarnaast worden ook navigatiesoftwareproducten aangeboden die geïntegreerd kunnen worden met apparatuur van derden, bijvoorbeeld PDA's en smartphones. Het aanbod van producten en diensten van TomTom omvat onder meer de gerenommeerde TomTom GO familie van geïntegreerde navigatieapparatuur, TomTom Navigator software voor PDA's, TomTom MOBILE navigatiesoftware voor smartphones en TomTom Plus, een informatie- en dienstenpakket voor de TomTom navigatieproducten. TomTom werd opgericht in 1991 in Amsterdam en heeft kantoren in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Taiwan. De producten van TomTom worden zowel via een netwerk van top retailers in 17 landen als online verkocht. Voor nadere informatie verwijzen wij naar onze website: www.tomtom.com.