Gemeente Wijk bij Duurstede

Wijk bij Duurstede ontmoet ...

Op 19 november a.s. wordt de Landelijke Ontmoetingsdag gehouden als afsluiting van het landelijke project Nederland Ontmoet. Ook in Wijk bij Duurstede organiseert een aantal gastvrije organisaties tal van activiteiten waarbij de ontmoeting tussen mensen centraal staat.

Ontmoeting vormt de basis voor wederzijds begrip en respect. In Wijk bij Duurstede wordt deze dag ingevuld met activiteiten rondom vier thema's: cultuur, muziek, religie en voedsel. Deze thema's zijn niet zomaar gekozen. Het zijn manieren om samen te zijn, momenten om met elkaar te delen.

Programma
Wijk bij Duurstede Ontmoet wordt gehouden van 14.00 - 20.00 uur in het Ewoud en Elisabeth Gasthuis. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de complete invulling van het programma. Zo worden African Percussion Workshops (djembé trommelen) georganiseerd en richten de dominees en pastores van de kerken een gezamenlijke speakerscorner in, waarbij er bij toerbeurt een pakkende, uitdagende stelling over een bijbeltekst zal klinken. Het publiek wordt uitgenodigd mee te praten!

Wereldmaaltijd
De middag wordt om 17.00 uur afgesloten met een Wereldmaaltijd. De Wereldmaaltijd is een lekker en voedzaam driegangen diner waarin per persoon niet meer ingrediënten zijn gebruikt dan de hoeveelheden die beschikbaar zijn, als al het voedsel dat wereldwijd wordt geproduceerd eerlijk verdeeld zou worden over alle wereldbewoners. Dan zou niemand honger hebben! Tijdens de maaltijd wordt informatie gegeven over de beschikbaarheid en verdeling van voedsel én vinden interessante intermezzo's plaats.

Reserveren
Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Gezien het beperkt aantal plaatsen voor de Wereldmaaltijd, is reserveren daarvoor noodzakelijk. Dit kunt u doen bij de Wereldwinkel, Maleborduurstraat 2 te Wijk bij Duurstede. Er zijn nog plaatsen beschikbaar,maar kom snel, want vol is vol!

Deelnemende organisaties en instellingen
Gemeente Wijk bij Duurstede, Ewoud en Elisabeth Gasthuis, Comité 4/5 mei, lokale kerken en het Platform WijK Samen, een samenwerkingsverband tussen Amnesty International, de Wereldwinkel, Vluchtelingenwerk en Stichting Kleurrijk Wijk.


* Geplaatst op: 26-10-2005 14:28:03