Gemeente Zaanstad

Intocht Sinterklaas

Zaterdag 19 november 2005 is het een drukke dag voor Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten.

Hieronder ziet u zijn programma:

Westzaan

De boot van Sinterklaas met maar liefst 35 zwarte pieten zal om 13.00 uur aanmeren bij het Julianaplein in Westzaan. Sinterklaas wordt hier ontvangen door zanger Marcel Kramer en dweilorkest Iaa Doeje. Rond 13.45 vertrekt de Sint per paard voor een rondrit via Zuideinde, J.J. Allanstraat, Kerkbuurt naar het Reghhuijs in Westzaan.Hier wordt hij nogmaals onthaald door Marcel Kramer.Drumband Cresendo zorgt voor de begeleiding.

Zaandijk

Om 13.30 uur komt hij aan bij de kade van Karlhammns aan de Lagedijk waar hij door een zwartepietenband wordt ontvangen. Daarna volgt een rondrit via Lagedijk, Herderskindstraat, Witte Veerstraat, Kreeftstraat, Zonnepad, Ezelspad, Prunuslaan, Kastanjelaan, Tuinkade, Lijsterbeslaan, Lindenlaan, Berkenweg, Karl Marxstraat, Goeman Borgesiusstraaat. Tenslotte is er een bijeenkomst voor de kinderen in De Boed aan de Willem Dreeslaan te Zaandijk. Tijdens de rit wordt de Sint en zijn pieten begeleid door de drumband.

Wormerveer

Tenslotte arriveert de Sint om 14.00 uur per boot aan de Zaanweg, nabij appartementencomplex de Jonge Prins waar Sinterklaas op het balkon officieel ontvangen wordt .

Om 14.30 uur volgt een rijtocht door Wormeveer, via de Marktstraat, Krommenieerweg, Noorderstraat, Kerkstraat, Westerstraat, Krommenieerweg, Marktplein, Zaanweg, Dubbele Buurt, Celebesstraat, Bankakade en de Wandelweg te Wormerveer waar de route eindigt bij de brandweerkazerne.

Aanvang: 19-11-2005 02:00
Einde: 19-11-2005 02:00

Lokatie: Wormerveer, Zaandijk,
Westzaan, Krommenie