Uitgeverij ankh-hermes bv

http://www.ankh-hermes.nl

Symposium Nieuw Licht op Jezus

Op zaterdagmiddag 19 november organiseert uitgeverij Ankh-Hermes een mini-symposium met als thema Nieuw Licht op Jezus . Sprekers zijn de bekende auteurs Jacob Slavenburg, Hans Stolp en Hein Stufkens. Zij zullen vanuit verschillende uitgangspunten bovengenoemd thema belichten.
Dit mini-symposium zal plaatsvinden in
Schouwburg Orpheus te Apeldoorn.
Perskaarten kunt u aanvragen via Hans Bienefelt: 0570-678921.

Programma:

13.30 uur: Zaal open
14.00 uur: Welkom & boekpresentaties
14.15 uur. Lezing Hans Stolp - Jezus, mijn Broeder
15.00 uur: Lezing Jacob Slavenburg - Esoterisch christendom 15.30 uur: Pauze/signeren
16.15 uur: Lezing Hein Stufkens - Nieuw licht op Jezus
17.00 uur: Einde

Aanmelden voor bezoekers:
Het symposium zal op zaterdag 19 november 2005 worden gehouden in Schouwburg Orpheus te Apeldoorn. Parkeergarage aanwezig. Voor NS-reizigers met bus 5 (Berg en bos) gemakkelijk te bereiken.Voor reserveringen dient u 25,00 euro over te maken op Postbankrekening nr. 823762 of ABN/AMRO-Bank rekening nr. 59 62 46 927 t.n.v. Uitgeverij Ankh-Hermes o.v.v. symposium 19 november Apeldoorn. Bij betaling per girotel graag naam, adres en woonplaats vermelden.
Wij zenden u z.sp.m. de routebeschrijving en bestelde toegangskaart(en) toe. Na 11 november kunt u zich ook telefonisch aanmelden: 0570-678900

Een korte kennismaking met de sprekers

Hans Stolp is pastor, auteur en geeft door het hele land lezingen en cursussen. Hij publiceerde bij Ankh-Hermes o.a. Leven met Engelen, De 7 stappen naar wijsheid en vrede, De geboorte van Christus in ons Eerlijk kijken naar jezelf en De helende kracht van vergeving.

Hein Stufkens is leraar, filosoof, dichter en schrijver: Bij Ankh-Hermes verschenen van hem: Mededogen als menselijke bestemming, In vrede leven , In liefde leven , Het zevenvoudige pad van Franciscus van Assisi, (met Marcel Derkse) De herberg van het hart, en de roman Het Sacrament van Sophie). Najaar 2005 verscheen van zijn hand en met tekeningen van Jep Groenhagen een kinderboek getiteld Broeder Frans (van Assisi).

Cultuurhistoricus drs. Jacob Slavenburg is een kenner van de gnosis en de hermetische traditie. Hij publiceerde eerder al boeken en artikelen over de hermetische gnosis, over het vroege christendom en over esoterische bewegingen zoals De Logische Jezus, De Verloren erfenis en Maria Magdalena en haar evangelie). Hij is mede-vertaler van De Nag Hammadi-geschriften in het Nederlands.

Nieuwe boeken die op dit symposium ten doop zullen worden gehouden:

Hans Stolp
JEZUS, MIJN BROEDER
172 blz., pb., geïll., 14,50
Als je jaar in, jaar uit, heel intens en in liefde in de geest met iemand verbonden bent, word je steeds gevoeliger voor het geheim van haar of zijn leven. Want liefde doet je zien wat voor je gewone zintuigen verborgen blijft. Zo verging het Hans Stolp met Jezus, de mens die bij zijn leven op aarde tot de Christus werd. Hans Stolp vertelt in dit boek wat hij vanuit de liefde van zijn hart van het geheim van Jezus de Christus mocht aanvoelen en begrijpen. Een liefde die hem steeds gevoeliger maakte voor het feit dat in de mens Jezus de allergrootste en meest beslissende gebeurtenis uit heel de evolutie van de mensheid zichtbaar en voelbaar wordt, de belichaming van de Christusgeest op aarde.

Jacob Slavenburg
INLEIDING TOT HET ESOTERISCH CHRISTENDOM
Een verborgen geschiedenis
160 blz., pb., 19,50
Naast een 'uiterlijk' (exoterisch) christendom heeft er altijd een 'innerlijk' (esoterisch) christendom bestaan. Het esoterisch christendom is geen institutioneel, politiek of sociaal christendom, maar een innerlijke beleving daarvan. Vormen daarvan zijn ondermeer de gnostiek uit de eerste eeuwen, maar eveneens het katharisme, de middeleeuwse mystiek, de christelijke kabbala, de alchemie, en de graallegenden. Vanaf de zeventiende eeuw is het esoterisch christendom vertegenwoordigd door mensen als Jacob Böhme, Emmanuel Swedenborg, G. Gurdjieff, Rudolf Steiner en Carl Gustav Jung. Ook de new-agebeweging houdt zich bezig met de esoterische zijde van de grote bestaande godsdiensten. De laatste jaren is er van wetenschappelijke zijde eveneens sterke interesse in de westerse esoterie en verschijnen er belangwekkende publicaties.

Hein Stufkens
WOORDEN VAN JEZUS VOOR ELKE WEEK
Bespiegelingen
200 blz., geb., 17,50
In dit boek worden tweeënvijftig uitspraken van Jezus belicht. Ze zijn ontleend aan de bekende evangeliën en aan het Thomas-evangelie, dat in onze tijd werd herontdekt. De auteur geeft, vanuit zijn levenslange interesse in deze teksten, bij elk van de Jezus-woorden een meditatief commentaar. Ieder commentaar biedt genoeg stof om er een week lang inspiratie aan te ontlenen en mee te leven. Ook wijst hij op de parallellen tussen Jezus' boodschap en die van andere grote geestelijke stromingen. Bij de ordening is rekening gehouden met de tijd van het jaar. Na tweeënvijftig weken is de cyclus rond.