D66

D66-debat over jeugdwerkloosheid
Nederland moet meer gesubsidieerd laag geschoold werk creëren Nieuwe migranten dienen niet in Rotterdam maar elders op te worden gevangen
Eerst werk, dan scholing voor jonge langdurig werklozen

Als dit geen prikkelende stellingen zijn.... Ben jij voor of juist helemaal tegen een bepaalde stelling? Vertel jouw mening op de bijeenkomst op zaterdag 19 november. Je bent om half 2 van harte welkom in Zaal de Unie in Rotterdam. En bepaal voor welke stellingen D66 zich hard moet maken!

Interessante sprekers uit de praktijk, beleid en wetenschap gaan je meer vertellen over de jeugdwerkloosheid in de grote steden. In Nederland geeft één op de zeven jongeren inmiddels aan tevergeefs naar een baan te zoeken. In de grote steden ligt dit percentage nog hoger. Geen onbelangrijk thema, vooral omdat de positie van deze groep werklozen op de arbeidsmarkt in de toekomst waarschijnlijk ongunstig blijft.

Sprekers
Rob Bitterlich - Waarnemend directeur Platform Arbeidsmarktbeleid Rijnmond (www.platformarbeidsmarkt.nl)
Xander Koolman - Econoom en lid commissie Economie en Arbeidsmarkt Frits Spangenberg - Directeur Motivaction en marktonderzoeker (www.motivaction.nl)
Charles van Teeseling - Directeur Aanbouw Rijnmond BV, reïntegratiebedrijf
(www.aanbouw-rijnmond.nl)

Programma, zaterdag 19 november

13:30 - 14:00 uur - Ontvangst met koffie en thee
14:00 - 15:30 uur - Presentaties sprekers

15:30 - 16:30 uur - Discussie aan de hand van stellingen
16:30 - 16:45 uur - Samenvatting dagvoorzitter en afsluiting

Plaats
Zaal De Unie, Mauritsweg 34, 3012 JT, Rotterdam (voor routebeschrijving zie: www.rrkc.nl)

Kosten & organisatie
Deze bijeenkomst is gratis en wordt georganiseerd door de werkgroep Economie en Arbeidsmarkt van de vier grote steden, de fractie D66 Rotterdam en het bestuur van de afdeling D66 Rotterdam.