Fontys


Open dag bij academies van Fontys Hogeschool voor de Kunsten Drie academies van Fontys Hogeschool voor de Kunsten houden op 19 november een open dag. Geïnteresseerden in een opleiding aan de Academie voor Drama, de Academie voor Beeldende Vorming en het Conservatorium zijn die dag welkom tussen 10.00 uur en 14.30 uur. De open dag wordt gehouden in het gebouw van Fontys Hogeschool voor de Kunsten aan het Zwijsenplein in Tilburg.

Academie voor Drama
De Academie voor Drama is dit jaar verhuisd van Eindhoven naar haar nieuwe onderkomen in het gebouw voor de Kunsten in Tilburg. Bij de academie kan de opleiding Docent Theater gevolgd worden waarmee een eerstegraads bevoegdheid behaald wordt. Er is een voltijdopleiding en een variantopleiding. Deze variantopleiding is bedoeld voor mensen die al ervaring hebben in het vakgebied. Zij kunnen de opleiding doorlopen in deeltijd.

Academie voor Beeldende Vorming De Academie voor Beeldende Vorming verzorgt de opleidingen Docent Kunst en Vormgeving, Visuele Communicatie en de oriëntatiecursus Beeldende Kunst en Vormgeving. Naast de voltijdopleiding Docent Kunst en Vormgeving is er ook een duale- en een deeltijdvariant van te volgen. Daarnaast biedt de academie speciaal voor mensen met een WIK (Wet Inkomensvoorziening Kunstenaars) een eenjarige opleiding in deeltijd aan waarin kunstenaars pedagogisch en didactisch worden bijgeschoold om als 'beeldend kunstenaar voor de klas' te kunnen fungeren.

Conservatorium
Het Conservatorium leidt mensen op voor het beroep van musicus. Studeren op het Conservatorium betekent op vakniveau een instrument leren bespelen. Daarnaast wordt het muzikale gehoor getraind en doen studenten ervaring op in uiteenlopende ensembles en orkesten. Studenten kiezen binnen de opleidingen Instrumentaal of Vocaal voor een van de vele afstudeerrichtingen, zoals bijvoorbeeld klassiek, directie of compositie. Het conservatorium biedt ook de opleiding Docent Muziek en MuziekTheater waarbij studenten leren theaterprogramma's te maken.