Stadsdeel Amsterdam Centrum

Zaterdag 19 november Open dag broedplaatsen

Op zaterdag 19 november opent tussen 11.00 en 18.00 uur een groot aantal Amsterdamse broed- en vrijplaatsen (culturele bedrijfsverzamelgebouwen) zijn deuren voor het publiek.

De Open dag stelt belangstellenden in de gelegenheid op verschillende plekken in Amsterdam kennis te maken met kunstenaars, ambachtslieden en ondernemers, met hun kunst en alternatieve vormen van wonen en werken. Bezoekers kunnen er de sfeer proeven van (sub)cultuur als basis voor (creatieve) ontwikkeling. Amsterdam laat hiermee zijn verborgen kant zien.

Plantage Doklaan 8-12

Op de centrale locatie, broedplaats Plantage Doklaan 8-12, is er tussen 11.00 en 18.00 uur een overzichtstentoonstelling van presentaties uit diverse broedplaatsen geïnspireerd op het thema 'De Verborgen Stad'. Daarnaast worden door verschillende broedplaatsen podiumpresentaties gegeven en worden verschillende korte, informatieve films vertoond.

Tot slot is er een informatiepunt ingericht waar de bezoekers meer te weten kunnen komen over de broedplaatsen in de verschillende wijken en wat zich daar afspeelt. Ter afsluiting van de Open dag is er 's avonds een feest van 20.30 uur tot 2.00 uur met de band 'Bernie's Lounge' en een deejay. De entree voor het feest bedraagt 2,50 euro. Voor de bezoekers is op de verschillende locaties een gratis programmafolder verkrijgbaar.

Meer informatie?

Zie voor het programma en de deelnemende broedplaatsen: www.broed.net