Saxion Hogescholen
BR>

ma 14 november 2005

Saxion houdt Open Dag in Enschede

Op zaterdag 19 november aanstaande organiseert Saxion Hogescholen in Enschede haar eerste Open Dag van het studiejaar 2005/2006. Onder de naam `Saxion Open' kunnen bezoekers terecht voor informatie over alle opleidingen van Saxion. Docenten en studenten zijn aanwezig om informatie te verstrekken over het brede en veelzijdige pakket aan `bekende en minder bekende' studies, dat de hogeschool biedt. Saxion Open vindt zaterdag 19 november plaats van 10.00 uur tot 15.00 uur in Enschede. Een week later, zaterdag 26 november van 10.00 uur tot 15.00 uur,presenteren de Saxion-opleidingen zich in Deventer. Voor de opleiding Hoger Hotelonderwijs is er een speciale open dag op 10 december 2005 van 11.00 tot 15.00 uur in Apeldoorn.

Op de algemene informatiemarkt wordt er informatie gegeven over de aansluiting voortgezet-hoger onderwijs, studiebelasting, kamers huren in Enschede en de financiële kant van studeren. Twijfelaars kunnen zaterdag een studiekeuzetest maken. Leerlingen die voor hun profielkeuze staan worden geholpen met een profielkeuzetest. Op deze infomarkt zijn ook de opleidingen aanwezig die in Deventer of Apeldoorn gegeven worden.

Divers aanbod aan opleidingen
Saxion Hogescholen biedt studiezoekers een zeer divers aanbod aan bacheloropleidingen. Van "Elektrotechniek" tot "Vastgoed & Makelaardij" en van "Verpleegkunde" tot "Technische Informatica". Maar ook mensen die op zoek zijn naar bijscholing, een masteropleiding of cursus kunnen op 19 november bij Saxion terecht. Voor studiezoekers die nog niet precies weten wat ze willen is er het Oriëntatieproject. Het Oriëntatieproject is een vier maanden durend programma. In de informatiestand kan een van de begeleiders alle vragen over het project beantwoorden.

Deze Open Dag is dé gelegenheid voor aankomende studenten en cursisten om zich bijtijds te oriënteren op hun toekomst als student. Het complete studieaanbod van Saxion is te vinden op www.saxion.nl,waar ook uitgebreide informatie over de open dagen van Saxion Hogescholen is te vinden.

Robothonden en professionele roeitrainers
In de centrale hal is de opleiding Informatica aanwezig met AIBO's. Deze `robothonden' zijn lopende robots met zeer interactieve eigenschappen. Zij nemen waar, nemen op basis daarvan beslissingen en werken samen met andere robots.

De opleiding Werktuigbouwkunde en het bedrijf Demar Laser uit Hengelo zetten een professionele roeitrainer neer. Een dergelijk apparaat wordt gebruikt door de roeiers die deelnemen aan de Olympische Spelen. Het roeiapparaat wordt gekoppeld aan een computer, die gegevens weergeeft zoals aantal slagen per minuut, geleverd vermogen per slag, afgelegde afstand en een grafiek met het krachtverloop per slag. Zo krijgt de roeier gedetailleerde informatie over zijn of haar trainingsronde. Bezoekers kunnen dit tijdens de Open Dag zelf uitproberen.

`Knappe koppen' van Saxion ook aanwezig
Onze lectoren, ook wel `onze knappe koppen' genoemd, zijn er niet alleen om het onderwijs binnen Saxion op een hoger peil te brengen, maar ook om kennis met elkaar te delen. Deze lectoren zijn namelijk specialisten die inmiddels hun sporen hebben verdiend binnen hun verschillende vakgebieden (lectoraten). Ze hebben zich omringd met een aantal andere deskundigen op dit vakgebied: de kenniskring. Voor allerlei maatschappelijke en bedrijfsmatige vragen bedenken ze slimme en innovatieve oplossingen. Persoonlijk kennismaken met lectoren en hun kenniskringen kan tijdens Saxion Open in Enschede.

Locaties
Alle opleidingen van de hogeschool zijn gehuisvest in de Stadscampus aan de M.H. Tromplaan 28 in Enschede, met uitzondering van het Conservatorium. Dit is gelegen aan Van Essengaarde 10 in Enschede. Beide locaties zijn goed bereikbaar met de fiets en het openbaar vervoer en liggen op loopafstand van trein- en busstation. De hogeschool beschikt over eigen parkeerruimte aan de Kortenaerstraat en Parkweg. Bij de overige parkeerplaatsen in het centrum van Enschede moet betaald worden.

Conservatorium
Liefhebbers van muziek en dans kunnen tijdens de Open Dag van 10.00 uur tot 17.00 uur in het Conservatorium terecht voor informatie en het bijwonen van uitvoeringen en optredens.


------------------------------------------ Einde persbericht-------------------------------------------