Time : 4:51:40 PM
Date : Monday, November 14, 2005
Sender Name: Immeubles en fête asbl - Feest in het Gebouw vzw

TRUC TROC 2005 in Brussel

Kunst ruilen op één weekend tijd

Paleis voor Schone Kunsten (BOZAR)
Zaterdag 19 november van 19u tot 2u
Zondag 20 november van 10u tot 18u

Vrije Toegang
Terarkenstraat - 1000 Brussel (zaal Terarken)
Gratis Parkeren Interparking Albertine

Principe
Truc Troc is een artistieke, muzikale en feestelijke avond die een heel simpel concept aan de bezoeker voorstelt: de originele werken van de artiesten ruilen tegen allerlei voorwerpen, diensten, reizen of elk ander, afhankelijk van uw verbeelding en de smaak van de kunstenaar en zijn aangevoelde waarde van het kunstwerk. Er is hier natuurlijk geen sprake van geld maar wel van ruil. Honderd kunstenaars zullen aanwezig zijn voor de editie van 200; dat dit jaar op twee dagen zal doorgaan door het onverwachte grote succes van vorig jaar. De feestelijke zaterdagavond wordt verlengd met een rustigere zondag.

Werkwijze
De bezoeker stelt een ruilhandel voor en kan het door middel van een Post-it® Super Sticky naast het kunstwerk van zijn keuze kleven. Hierop schrijft hij zijn naam en zijn gsm nummer. De kunstenaar kan dan contact met hem opnemen op het eind van het weekend en de ruilhandel bevestigen!

Initiatiefnemer
In 1975, organiseerden de kunstenaars Mon de Rijck en Charline Mahy de eerste Truc Troc in het kasteel Malou. Dit evenement was zonder enige twijfel een opvallende gebeurtenis voor het Brusselse artistiek seizoen. Zo'n dertig jaar later, in 2004, werdt deze happening opnieuw georganiseerd in het Paleis voor Schone Kunsten door hun zoon Carl De Moncharline. Meer dan honderd eigentijdse artiesten, waarvan enkelen reeds aanwezig waren tijdens de eerste editie 1975, namen deel. Dit jaar gaat de tweede editie door en hopelijk wordt het een jaarlijkse editie...

Organisatoren
Artdynamik vzw (Organisatie en Coordinatie)
Cultureel Centrum Wolu-Culture (Artistieke Coördinatie) Bozar (Ruimtelijke Coördinatie)

Artiesten 2005
Catherine Amathéü, Danièle Anciaux, Pablo Avendano, Pascale Barret, Véronique Boissacq, Alain Bornain, Yves Bosquet, Louise Bossut, Serge Botty, Philippe Cardoen, Claudia Castillo Guio, Thérèse Chotteau, François Coorens, Jean Coulon, Dany Danino, Sophie Dassel, Jean-Baptiste de Clerfayt, François de Coninck, Patryck de Froidmont, Alexandre De Moté, Jean-Marc De Pelsemaeker, Mon De Rijck, Rosette De Stefano, Olivier Delatte, Joëlle Delhovren, Michèle Delorme, Laurence Dervaux, Jennifer Des, Roger Dewint, Madeleine Digneffe, Philippe Dubit, Jacques Dujardin, Laurent d'Ursel, Aurore d'Utopie, Richard Flament, Brigitte Geerinckx, Aurore Genicq, Audrey Gérard, Didier Goessens, Laurence Gonry, Thierry Gonze, Nicolas Grimaud, Patrick Guaffi, Fabienne Guérens, Bruno Hellenbosch, Bénédicte Henderick, Didier Jacquier, Anouck Jacubowitz, Jean-François Jans, Nadia Kever, Sven Laurent, Savvas Lazaridis, Corinne Lecot, Hugo Leon Morales, Sylvie Leten, Daniel Locus, Charline Mahy, Marta Mo, Chadé M'nasri, Jean-Luc Moerman, Toma Muteba Luntumbue, Dalia Nosratabadi, Claude Panier, Manuel Pérez-Canteria, Marcello Petisci, Nathalie Pirotte, Marianne Ponlot, Robert Quint, Roger Remacle, Christian Rolet, Isabelle Rousseau, Léopoldine Roux, Michel Soucy, Jean-Marie Stroobants, Paul Szternfeld, Maya Tell-Nohet, Michel Thuns, Hélène Tilly, Alex Valle, Bob Van der Auwera, Thomas Van Gindertael, Guy Remy Vandenbulcke, Luk Vander Plaetse, Patrick Vanroy, Luk Vermeerbergen, Manuel Versaen, Bernard Villers, Esther Wauters, Sam Weissen, Bern Wery, Pascaline Wollast, Thomas Wyngaard, Zbinz

Muzikale atmosfeer
Zaterdagavond 19 november vanaf 19u

"Darko"

Als organisator van de alomgekende "Statik Dancin" in Recyclart, wat drukbezochte en gewaardeerde feestjes in het Brusselse nachtleven zijn, staat de naam Darko synoniem voor kwaliteit. Zijn eclectische benadering, maar vooral zijn selectieve muziek, voert ons mee in een minimale mix van house, electro, rock en acid. Gegarandeerd een volledige avond op de dansvloer.

"Montevideo"

" Sinds 2003, bewandelt Montevideo de kronkelige wegen van de concertwereld die hen vast en zeker naar een triomf leidt. Het is dus deze rockgroep met verrassende epileptico disco die de avond vol energie inzet. Wat Franz Ferdinand in hun gitaren, een toets Blur en een vleugje INXS maken hun set een optreden dat niemand onverschillig laat; daarbij mogen we de goed gehanteerde leidraad die ze volgen tussen de stukken niet vergeten. Daarenboven leeft het echt! De zanger maakt de menigte warm met zijn excentrieke dansen en het enthousiasme van de groep vertaald zich zeer snel naar het publiek. Door de verschillende wissels tussen de twee polyvalente gitaristen en zangers, die even goed de gitaar, als de synthesizer als zang beheersen die ze samenbrengen op minimalistische disco beats, die allesbehalve monotoon zijn, creëren ze beweging in de groep waardoor het je niet snel loslaat. (Belgorock.be)

Begeleid Bezoek
Zondag 20 Novembre om 15u
Verplichte reservatie : 02 761 27 52

Een bezoek doorspekt met grapjes, nieuwtjes, raadgevingen en aanbevelingen om daarna in de zaal Terarken op jaagt te gaan tussen de kunstwerken van Truc Troc 2005. Dankzij dit bezoek met Jean-Philippe Theyskens vergaart u informatie tot interpretatie van de artiesten, hoort u verhalen over ruilen uit vorige edities, keert u terug in de tijd naar de ambities en geschiedenis van dit tentoonstellingsevenement.

Website

De kunstwerken die tentoongesteld worden op TRUC TROC 2005 kunt u reeds op onze website : www.tructroc.be bekijken. Bij elk werk vindt u ook een minidossier en/of een link terug, waar u meer informatie kan vinden over de artiest. Dit om uw ruil zo goed mogelijk voor te bereiden.

Perscontacten :
Voor ARTDYNAMIK vzw
Carl De Moncharline
02/227.27.24
carldemoncharline@skynet.be

URL: http://www.tructroc.be