Gemeente Deventer

Week 46, 16 november 2005

opening brandweerkazerne colmschate

De Deventer wethouder Jos Fleskes verricht op zaterdag 19 november om 10 uur de feestelijke opening van een nieuwe nevenpost van de brandweer in Colmschate. Met deze kazerne beschikt de brandweer Deventer over totaal drie nevenposten. Naast de hoofdpost aan de Schonenvaardersstraat heeft zij posten in Diepenveen en in Bathmen.

De brandweer heeft er voor gekozen een post in Colmschate op te richten omdat in die wijk veel vrijwilligers wonen. Vanuit de nieuwe post kunnen zij buiten kantoortijden snel uitrukken. Momenteel moeten de vrijwilligers eerst naar de kazerne aan de Schonenvaardersstraat komen. Vertrekken vanaf de nieuwe post levert tijdwinst op hetgeen in geval van een calamiteit belangrijk is.

Open Huis
Geïnteresseerden kunnen van 10.30 tot 13.00 uur de nieuwe post bezichtigen. Daarnaast vinden er verschillende demonstraties plaats en kunnen nieuwe en oude brandweervoertuigen worden bewonderd. De jeugdbrandweer nodigt kinderen uit om mee te blussen en brandweermannen zullen laten zien hoe zij een slachtoffer bevrijden uit een autowrak. Daarnaast wordt gedemonstreerd hoe de brandweer aan extra water kan komen en zal onder meer de hoogwerker van de brandweer aanwezig zijn.

Vrijwilliger
De brandweer is op zoek naar gemotiveerde en sportieve mensen die in hun vrije tijd brandweerman of -vrouw willen worden bij de post Colmschate. Tijdens de opening kunnen mensen zich laten informeren over de mogelijkheden.

Publicatiedatum: 16-11-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging woensdag 16 november 2005