Gemeente IJsselstein


Ruisende vleugels in het Stadsmuseum
woensdag, 16 november 2005 - 14:06 CET

Tegelijkertijd met de tentoonstelling 'Ger Lataster, 85 jaar' is vanaf 19 november in Stadsmuseum IJsselstein de tentoonstelling 'Engelen: tussen kitsch en kunst' te zien.

Houten engel te zien op de tentoonstelling 'Engelen: tussen kitsch en kunst' U vindt de engelen overal in het museum: knikengelen, treurengelen en kerstengelen, beelden en beeldjes, unieke schilderijen, iconen en wijwaterbakjes Een ontdektocht naar engelen voor jong en oud.

Speciale activiteiten bij de tentoonstelling
Tijdens de tentoonstelling 'Engelen: tussen kitsch en kunst' zijn er speciale activiteiten georganiseerd:

Lezing door Paul Brenninkmeijer, pastor Nicolaasbasiliek IJsselstein: Engelen op iconen
Donderdag 8 december, aanvang 20.00 uur
Kosten: 5,-; vrienden van het Stadsmuseum betalen 3,-

Kerstworkshop: Engelen
Woensdag 28 december van 14.00 tot 16.00 uur
Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar
Na een rondleiding door de tentoonstelling Engelen: tussen kitsch en kunst gaan de kinderen zelf aan de slag met het thema engelen. Kosten 5,-

Beeldje van een engel uit de tentoonstelling 'Engelen: tussen kitsch en kunst' Tweede Kerstdag: Kasteeltoren IJsselstein open Op Tweede Kerstdag kunt u Kasteeltoren IJsselstein bezoeken van 13.00 tot 17.00 uur. Er is een speciaal kerstprogramma met sfeervolle kerstverhalen en liederen en er worden speciale kinderrondleidingen verzorgd onder begeleiding van kasteelbewoonster Griet, de vrouw van de gevangeniscipier. Griet gaat in de toren samen met de kinderen op zoek naar wel een heel bijzonder iemand; reserveren is noodzakelijk! Ook is er een grote, bijzondere kerststal te bezichtigen in de kelder van de toren.

Reserveren
Reserveren voor lezing, workshop of kinderrondleiding kan tijdens openingstijden.
Telefoon: (030) 688 68 00

De tentoonstelling 'Engelen: tussen kitsch en kunst' is tot en met 22 januari 2006 te bezichtingen.