Gemeente 's-Hertogenbosch

17-11-2005
Gratis actiedag Gestelse Buurt 'Naar een gezond gewicht' Als voorbereiding op het themajaar Overgewicht in 2006 van de gemeente

's-Hertogenbosch organiseert de GGD Hart voor Brabant op zaterdagmiddag 19 november 2005 de actiedag `Naar een gezond gewicht' voor bewoners van de Gestelse Buurt.

Op deze dag kunnen bewoners van 18 jaar en ouder zich gratis laten testen op lengte en
(over-)gewicht. Ook krijgen ze een gratis voedings- en bewegingsadvies. De actiedag vindt plaats in Buurthuis Zuiderster aan de Potgieterhof 19. Ook is de voorlichtingsbus van de GGD aanwezig. De actiedag `Naar een gezond gewicht' vindt plaats van 12.00 tot 16.00 uur. Bewoners moeten zich op de dag zelf melden in de kantine van het buurthuis. Daar krijgen ze een volgnummer. Als mensen zich van tevoren hebben aangemeld, hebben ze voorrang op bewoners die zich nog niet hebben aangemeld. De testronde begint met het meten van lengte en (over-) gewicht in de voorlichtingsbus van de GGD. Daarna kan in de kantine een vragenlijst worden ingevuld over persoonlijke gezondheid en eet- en beweeggewoonten. De fysiotherapeut en de diëtiste geven aan de hand van ingevulde vragenlijsten een voedings- en bewegingsadvies.

Deelnemers kunnen zich ter plekke inschrijven voor een beweeg- en afvalcursus. Aanvullend op de testronde worden gezonde Turkse hapjes getrakteerd en is er informatie over stoppen met roken. De actiedag wordt georganiseerd in samenwerking met Fysio- en Manuele Therapie Den Bosch-Zuid, Ergo Optima, Vivent, Divers en vrijwilligers van de Open Koffie Ochtend. Voor meer informatie over deze dag kunt u contact opnemen met GGD Hart voor Brabant. Contactpersoon is Guido Wolfs (afdeling Communicatie) via telefoonnummer 0900-4636443.