TROS

Hilversum, 15-11-2005
Afdeling Communicatie

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 19 november
Radio 2 - 16.00 uur

MARGRIET ESHUIJS EN GINO VANNELLI
IN TROS MUZIEKCAFÉ

Margriet Eshuijs wordt wel Nederlands meest veelzijdige en meest oorspronkelijke popzangeres genoemd. Haar dvd 'In concert' is een registratie van het theaterpopconcert waarmee zij momenteel door Nederland toert. Met presentator Daniël Dekker een gesprek en vanzelfsprekend treedt Margriet ook op.

Mylène d' Anjou, Frans van Deursen en Vera Mann staan in de theaters met de voorstelling 'Zing-vecht-huil-bid-lach-werk en bewonder', waarin het leven van Ramses Shaffy aan de hand van zijn liedjes wordt 'beschreven'. In TROS MUZIEKCAFÉ zingen zij een aantal liedjes uit de voorstelling.

Magna Carta werd in 1969 opgericht door Chris Simpson en behelst twee stemmen en twee gitaren: Chris en Linda. Ze mixen humor en verhalen uit hun eigen ervaringen met een wijde variatie van muziekstijlen: van country en folk, naar ballads en blues, tot rock and roll. En zelfs een vleugje jazz behoort tot het repertoire. Zij maakten reeds 31 albums en binnenkort komen er nog twee uit waar zij in de studio meer over vertellen.

Gino Vannelli is bij het grote publiek vooral bekend van de hits 'Hurts To Be In Love' en 'Wild Horses' die hij in de jaren 80 scoorde. Door zijn muzikale- en schrijverstalent te combineren met pop, rock, jazz en klassieke muziek heeft hij sinds het begin van zijn muzikale carrière in de jaren 70 een eigen 'geluid' ontwikkeld. Zijn nummer 'People gotta move' uit 1974 siert momenteel een reclamespot van de ANWB. Zaterdag is de wereldster te gast in TROS MUZIEKCAFÉ.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur via Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: http://www.trosradio2.nl/muziekcafe/