Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Syntus rijdt extra treinen voor Qlimax in Arnhem

Danceliefhebbers per trein en bus naar Gelredome

Doetinchem, 18 november 2005 - Voor het grote dansevenement Qlimax in het Gelredome te Arnhem heeft Syntus in samenwerking met NS en Connexxion een speciaal vervoerplan opgesteld. Op zaterdag 19 november rijdt Syntus ieder half uur van Doetinchem naar Arnhem. Zowel Syntus als NS zetten zondagmorgen 20 november extra vroege treinen in om iedereen weer veilig thuis te brengen. Syntus rijdt een extra trein vanuit Arnhem om 7.36 uur naar Doetinchem. Tevens vertrekt een Syntustrein om 7.49 uur vanuit Arnhem naar Tiel. NS zet diverse extra treinen in naar 's-Hertogenbosch, Zwolle en Utrecht.

Zaterdagavond 19 november vindt in Arnhem dansfestijn Qlimax plaats. Maar liefst 25.000 bezoekers zullen in het Gelredome de hele nacht 'uit hun dak' gaan op de snelle beats van diverse bekende DJ's. Het evenement begint om 21.00 's avonds en eindigt op zondagmorgen 07.00 uur. Connexxion rijdt speciale pendeldiensten tussen het Gelredome en Arnhem Centraal Station. De kosten voor een retourreis van deze pendeldienst zijn 2 euro.

Bezoekers aan het evenement wordt geadviseerd een weekendretour te kopen indien men zo goedkoop mogelijk gebruik wil maken van de trein.

Voor meer informatie over de dienstregeling: www.syntus.nl

Syntus B.V.

Openbaar vervoerbedrijf Syntus B.V. is opgericht op 28 mei 1999 en exploiteert zowel treinen als bussen in een geïntegreerd multimodaal vervoerconcept. Syntus exploiteert de spoorlijnen Arnhem-Winterswijk, Zutphen-Winterswijk en Zutphen-Hengelo-Oldenzaal en de op deze spoorlijnen aansluitende buslijnen. Tevens exploiteert Syntus sinds 1 april 2005 de spoorlijn Tiel-Arnhem v.v. Syntus rijdt met nieuwe Light-trains en moderne lagevloerbussen. Treinen en bussen rijden niet parallel aan elkaar, maar sluiten op elkaar aan. Eén vervoerbewijs is geldig in zowel trein als bus. Een groot gedeelte van het personeel is multimodaal inzetbaar en functioneert gecombineerd als treinmachinist, buschauffeur en service- & controlemedewerker. Syntus heeft op dit moment in de Achterhoek en Twente 425 personeelsleden in dienst.

////////////////////////////////////



Ingezonden persbericht