TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 18-11-2005

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 19 november
Radio 1 - 11.04 uur

ONDERWERPEN TROS KAMERBREED
ZATERDAG 19 NOVEMBER

Een jaar werkloos? De overheid wijst een baan voor je aan. Dit is geen voorstel van de VVD, maar het komt uit de linkse hoek. Femke Halsema en Ineke van Gent van Groen Links hebben een manifest opgesteld voor een nieuwe verzorgingsstaat: Vrijheid Eerlijk Delen. Niemand wordt meer doodgeknuffeld, maar is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen bestaan. We praten over dit opmerkelijke discussiestuk met Ineke van Gent, Tweede Kamerlid voor Groen Links.

En hoe corrupt zijn de Nederlandse ambtenaren en bestuurders? Nemen zij grote sommen geld aan of blijft het bij een reisje met de aannemer of een bezoek aan het bordeel op kosten van een bouwbedrijf? En hoe erg is dat? TROS KAMERBREED praat over de nota Corruptie preventie die afgelopen week aan de Tweede Kamer werd gestuurd met Hans van den Heuvel, hoogleraar beleidswetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Verder in TROS KAMERBREED: twee voorzitters van de politieke jongerenorganisaties, de Jonge Democraten en het CDJA. Een gesprek over de jeugdigheid van het huidige kabinet. Zijn ze blij met de politici in Den Haag of gaan ze aan fletsheid ten onder? Reinout de Vries (JD) en Ronald van Bruchem (CDJA) zijn de gasten in TROS KAMERBREED.

Presentatie: Jan Kuitenbrouwer

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl