Ingezonden persbericht


DEN HAAG - 18 NOVEMBER 2005

JOVD CONGRESSEERT IN EINDHOVEN

JOVD Voorzitter De Backer neemt afscheid

De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) houdt 19 en 20 november in Eindhoven haar jaarlijkse congres. Rita Verdonk, Hans Hoogervorst, Toine Manders, Afshin Ellian, meerdere Tweede Kamerleden en zo'n honderdzeventig jonge liberalen komen tezamen voor een weekend vol discussie. Tegelijkertijd zal er een nieuw Hoofdbestuur gekozen worden. Landelijk Voorzitter Hans de Backer zal na twee jaar Hoofdbestuur, met het laatste jaar als voorzitter, afscheid nemen van de vereniging.

Het najaarscongres is voor veel JOVD'ers het hoogtepunt van het jaar. Hier komen alle discussie van het afgelopen half jaar samen en vind de besluitvorming plaats. Er liggen notities voor over "duurzame energie" en "middelbaar onderwijs" en moties over tal van onderwerpen. De gastsprekers zullen in werkgroepen onderwerpen als "de politie van de toekomst", "jong ondernemerschap" en "terrorisme" discussiëren over specifieke thema's.

Landelijk Voorzitter Hans de Backer zal op zaterdagavond zijn laatste politieke speech houden. Hij neemt na een jaar voorzitterschap afscheid van de vereniging, waar hij de afgelopen driejaar diverse bestuursfuncties heeft vervuld. De Backer: "Ik vind het bijzonder om van dichtbij mee te maken hoe de Nederlandse politiek in woelige tijden zich heeft ontwikkeld. Eens was het de JOVD die heilige huisjes aankaartte, inmiddels lijken wij steeds vaker de stabiele factor in een politiek vol proefballonnen en met een gebrek aan "politieke correctheid"."

!