Politie Zeeland


Persberichten dd 191105

---




W-7251-2005 Aangehouden wegens vernieling

Vannacht rond 01.45 uur zijn twee Middelburgers, van 15 en 16 jaar oud, aangehouden op de Kanaalweg in Middelburg.

Zij worden er van verdacht diverse fietsen te hebben vernield die geplaatst stonden op de Segeerssingel. Naar aanleiding van een opgegeven signalement, door een oplettende getuige, zijn de jongens aangehouden. Zij zaten op een bankje met, tussen hen in, een fietszadel dat zij hadden weggenomen. Zij verklaarden dat zij het zadel hadden weggenomen, omdat een van hen een nieuw zadel voor zijn fiets nodig had. Waarom de andere fietsen vernield werden konden zij niet verklaren. De jongens worden, vermoedelijk, doorgestuurd naar bureau HALT.


O-7252-2005 Auto in brand

Op een parkeerplaats langs de A58, ter hoogte van Rilland, werd vannacht rond 01.49 uur een brandend bedrijfsbusje aangetroffen.

Nadat politie Zeeland contact had gelegd met de eigenaar van het busje bleek deze te zijn ontvreemd bij een bedrijfsinbraak in Goes. (Aan de Houtkade) Volgens de eigenaar was er een hoop gereedschap ontvreemd uit zijn bedrijf. Wat er exact weg was kon hij nog niet vertellen. Een schadebedrag is derhalve ook nog niet bekend.


Z-7253-2005 Onder invloed

Een 35-jarige Terneuzenaar is vannacht rond 02.04 uur betrapt op het rijden onder invloed.

Hij reed over de Kennedylaan in zijn woonplaats en moest daar een blaastest ondergaan. Hieruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van vijf uur. Op het politiebureau bleek dat de man al vier keer eerder voor hetzelfde vergrijp was veroordeeld.

Op de Nieuwediepstraat in Terneuzen werd een 40-jarige Terneuzenaar betrapt terwijl hij in zijn auto reed en onder invloed van alcohol was.

De man moest rond 03.55 uur een blaastest ondergaan. Hij had teveel gedronken en, bij controle, bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Voor beide zaken krijgt de man proces-verbaal. (Hij had bijna drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol op)

Op de Kennedylaan in Terneuzen werd vannacht rond 04.10 uur nog een dronken bestuurder betrapt.

Uit een blaastest bleek dat hij bijna vier keer de limiet had overschreden. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een dagvaarding mee naar huis. De man was afkomstig uit Frankrijk, uit Pecquencourt, en was 29 jaar oud.

In Clinge, in de Kijkuitstraat, werd rond 04.18 uur een 34-jarige vrouw uit Hulst betrapt op het rijden onder invloed.

Zij blies ver boven de limiet. (Had ruim drie keer zoveel gedronken dan is toegestaan) Haar rijbewijs is ingevorderd en zij krijgt een dagvaarding mee naar huis.


W-7254-2005 Onder invloed

In de Lekstraat in Oost Souburg is een 43-jarige Middelburger betrapt op het rijden onder invloed.

Uit een blaastest, die hij rond 03.55 uur vannacht, moest ondergaan, bleek dat hij bijna drie maal zoveel had gedronken dan is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding mee naar huis. Ook kreeg de man een rijverbod van 6 uur.




*** DISCLAIMER ***

Bezoek ook eens onze website www.politie.nl/zeeland.