Politie Zeeland


Persberichten dd 191105

---




O-7247-2005 Controle

Vannacht is door de politie Zeeland, in Goes, een uitgebreide voertuig- en inzittendencontrole gehouden.

De controle vond plaats tussen 22.45 en 05.15 uur op verschillende lokaties in Goes. De doelstelling van het geheel was het vergroten van de veiligheid en het veiligheidsgevoel onder o.a. het uitgaanspubliek in de stad. Er werd met 38 deelnemers aan de controle gewerkt (o.a. in samenwerking met 3VO). In totaal werden er 240 voertuigen gecontroleerd en er werden evenzoveel blaastesten afgenomen. Het resultaat was: 4 maal een proces-verbaal voor het rijden onder invloed, 1 voertuig was onverzekerd, 1 bromfietser was niet verzekerd en 2 hadden geen bromfietscertificaat, 2 mensen voldeden niet aan de identificatieplicht, 5 bestuurders konden hun rijbewijs niet tonen, 5 bekeuringen voor een "niet gasdichte" uitlaat, 3 bekeuringen voor ondeugdelijke verlichting, 3 bekeuringen voor het rijden met een gladde band, 2 rijbewijzen bleken verlopen, 1 persoon had helemaal geen rijbewijs, 1 bekeuring voor het niet tonen van een kentekenbewijs, 1 bekeuring voor een slecht leesbare kentekenplaat, van een auto was de APK vervallen, 1 bestuurder droeg geen gordel en er werd vijf maal een kleine hoeveelheid softdrugs in beslag genomen. Ook werd in een personenauto, die, rond 02.33 uur, reed over de 's-Heer Hendrikskinderendijk in Goes, een hoeveelheid, mogelijk, valse of gestolen merkkleding aangetroffen. De bestuurder (een 20-jarige man uit de gemeente Reimerswaal) en een bijrijder (een 18-jarige man uit dezelfde gemeente) zijn aangehouden op verdenking van diefstal/heling van de kleding. Beide mannen zijn overgebracht naar het huis van bewaring waar zij hun verhoor afwachten.


Z-7248-2005 Diefstal uit winkel

Gisteravond rond 23.09 uur werd ingebroken in een winkel aan de Kersstraat in Terneuzen.

De eigenaar was, na een alarmmelding, een kijkje gaan nemen in de winkel en zag, bij het binnenkomen in het pand, nog net twee benen uit het raam verdwijnen. Die waren zeer waarschijnlijk afkomstig van de inbreker. Voor zover kon worden nagegaan bleken er geen goederen te zijn weggenomen. De technische recherche van politie Zeeland gaat nog sporenonderzoek doen in het pand.


W-7249-2005 Eenzijdig ongeval

Op de Vrouwenpolderseweg, in Vrouwenpolder, heeft gisteravond rond 23.47 uur een eenzijdig ongeval plaatsgevonden.

Een 30-jarige Vlissinger reed over voornoemde weg toen zijn auto, vermoedelijk door aquaplaning, begon te slippen. Hij probeerde dit nog, met een stuurcorrectie te voorkomen, maar ramde een ANWB-zuil die op de weg stond. Ook reed hij nog een verkeerslicht om waardoor de auto een paar keer om zijn as draaide en tegen de rijrichting in tot stilstand kwam. Met de onderkant van de auto werden de steentjes van de middengeleider geraakt waardoor er een lek ontstond in het motorblok en er olie op de weg terecht kwam. De weg werd hiervan ontdaan en rond 03.15 uur was de weg weer schoon. De auto werd total loss verklaard.


O-7250-2005 Flitspaal in brand

De flitspaal tussen Oosterland en Bruinisse, aan de N59 is afgelopen nacht in brand gestoken.

Een schadebedrag is niet bekend.


14b60d.gif



Bezoek ook eens onze website www.politie.nl/zeeland.