Politie Groningen

Persberichten zaterdag 19 november 2005

Provincie Groningen 19-11-2005 -

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft vrijdag op een plaats in de provincie een snelheidscontrole gehouden.
Harkstede, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 520, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen: politie houdt inbreker aan
De politie heeft vrijdagavond op de Goudlaan in Groningen een 40-jarige Stadjer aangehouden voor poging tot inbraak. Getuigen zagen dat een man een fiets neerzette onder de balkons van een flat aan de Goudlaan. Met behulp hiervan klom hij naar boven. Agenten troffen de man op een balkon aan en rekenden hem in. Bij zijn fouillering troffen agenten een schroevendraaier en een mes. Deze zijn inbeslaggenomen. De verdachte werd ingesloten en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: mannen aangehouden voor mishandeling
De politie heeft vrijdagnacht op de Grote Markt drie mannen uit Groningen (20, 22 en 22 jaar oud) aangehouden voor mishandeling. Agenten kregen een melding dat er gevochten werd op de Grote Markt. Zij zagen vervolgens dat een aantal mannen over en weer klappen uitdeelden. Hierop werden de drie ingerekend. Uit verklaringen bleek dat de drie mannen een café waren uitgezet. Een van de 22-jarigen kwam de andere mannen op de Grote Markt weer tegen en viel hen aan. Bij fouillering van die 22-jarige bleek dat hij vuurwerk op zak had. Het vuurwerk is inbeslaggenomen. De drie mochten na verhoor het politiebureau weer verlaten en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man aangehouden voor belediging
Een 24-jarige man uit Bakkeveen is vrijdagnacht op de Grote Markt aangehouden voor belediging. Hij beledigde agenten in woorden en werd ingerekend. Ook had hij geen geldig identiteitsbewijs op zak. Na verhoor mocht hij het politiebureau weer verlaten en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: automobilist zonder rijbewijs onder invloed
Een 42-jarige automobilist uit Groningen is vrijdagnacht op de Antonius Deusinglaan aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen de man met hoge snelheid rijden en gaven hem een stopteken. Hij verklaarde dat zijn rijbewijs thuis lag en dat hij die wilde halen. Alvorens daar überhaupt aan te beginnen, werd hij onderworpen aan een blaastest. Deze wees uit dat hij 0,75 promille alcohol in zijn bloed had. Op het politiebureau bleek dat hij zijn rijbewijs wel bij zich had, maar deze was ongeldig verklaard. Hierop is zijn rijbewijs ingenomen. Bij controle bleek dat hij nog ruim 850 euro aan boetes had openstaan. Omdat hij niet kon betalen, werd hij ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man aangehouden voor baldadigheid
De politie heeft vrijdagnacht op de Grote Markt een 44-jarige man uit Elten (Duitsland) aangehouden voor baldadigheid en openbare dronkenschap. Agenten stonden stil bij hun dienstauto toen de verdachte ineens het achterportier opendeed en aanstalten gaf om in de auto te gaan zitten. Hierop werd hij gewaarschuwd om de deur weer dicht te doen. Tot twee maal toe reageerde hij niet. Hierop werd hij ingerekend. De verdachte wilde niet mee naar het politiebureau en verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Na meerdere pogingen de verdachte onder controle te krijgen, werd hij uiteindelijk gepepperd en kon hij naar het politiebureau worden vervoerd. Een andere agent herkende hem van zon zelfde voorval eerder in de nacht. Na verhoor mocht de man het politiebureau weer verlaten en de politie maakt proces-verbaal op.

Grootegast: fietser gewond door aanrijding
Bij een aanrijding op de Bovenweg in Grootegast is vrijdagmiddag een 10-jarige jongen Grootegast gewond geraakt. De jongen fietste de weg op en werd geschept door een 36-jarige automobilist uit Tolbert. De jongen had geen zichtbaar letsel, maar is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Ulrum: jongeren aangehouden voor openlijke geweldpleging De politie heeft vrijdagavond op de Leensterweg in Ulrum vier jongens uit Ulrum (15, 16, 18 en 20 jaar oud) aangehouden voor openlijke geweldpleging, wederspannigheid en het niet voldoen aan een ambtelijk bevel. De politie kreeg een melding dat een grote groep jongeren overlast veroorzaakte door drankgebruik op straat. De jongeren bleken behoorlijk onder invloed van alcohol te verkeren. Ook waren bierflesjes kapot gegooid op straat. Een goed gesprek met de jongeren bleek niet mogelijk te zijn. Vervolgens werden de jongeren gevorderd zich te verwijderen, maar hierop werd niet gereageerd. Ze gedroegen zich steeds vervelender en de vier werden ingerekend. Met uitzondering van de 20-jarige werd iedereen met gepast geweld aangehouden, omdat zij zich hevig verzetten tegen hun aanhouding. De verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Veendam: bromfietser onder invloed
Een 30-jarige bromfietser uit Zuidbroek is vrijdagnacht op het Beneden Dwarsdiep aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen de bromfietser behoorlijk slingeren en een blaastest op straat wees uit dat hij onder invloed was van alcohol. Op het politiebureau bleek dat hij 2,15 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.