1e persbericht van zaterdag 19 november 2005

Eindhoven 19-11-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man na bedreiging aangehouden

De politie heeft vrijdag om 23.25 uur op het Stratumseind een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had de portier van een horecazaak verbaal bedreigd omdat hij de zaak niet in mocht. Een 32-jarige man uit Lissabon, vriend van de verdachte, wilde de aanhouding beletten. Hij werd ook aangehouden. De Eindhovenaar werd ingesloten en de Portugees kon na verhoor naar huis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Dronken fietser rijdt tegen auto

Een 18-jarige Eindhovense fietser is vrijdag om 23.05 uur op de Boschdijk door de politie aangehouden nadat hij op de kruising met de Roosje Vosstraat tegen een personenauto was gereden. Hij raakte niet gewond. De fietser was door rood gereden en had gedronken. Hij blies bijna 1,6 promille. Hij moest zijn rijbewijs, dat hij een half jaar had, inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Dronken automobilist zonder rijbewijs

Op de Piet Heinstraat heeft de politie zaterdag om 2.35 uur een 35-jarige Nuenense automobilist aangehouden. De man had gedronken en zijn promillage was bijna 1,85. Het rijbewijs van de man was eerder al ongeldig verklaard. De politie maakt proces-verbaal op.

Eindhoven: Gezochte man aangehouden

Op het 18 Septemberplein heeft de politie vrijdag om 23.20 uur een 48-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De man werd gezocht omdat hij in mei van dit jaar de portier van een opvangtehuis in Eindhoven had bedreigd. De man is de cel ingegaan.

Son: Inbraak in woning

Tussen donderdag 18.10 uur en zaterdag 0.45 uur is ingebroken in een woning aan de Loirelaan. Aan de achterkant van de woning is een raam op de eerste verdieping opengebroken. Uit de woning verdwenen onder meer een zonnehemel, twee laptops, een fotocamera, een dvd-speler, een gsm en een plasma-tv-scherm.

Maarheeze: Automobilist levert rijbewijs in

Een 37-jarige automobilist uit Maarheeze moest vrijdagavond zijn rijbewijs inleveren nadat hij om 21.50 uur op de Molenstraat was betrapt op het rijden onder invloed. De man blies bijna 1,5. De politie maakt proces-verbaal op.

Someren: Man aangehouden na vernielingen

In zijn woning in Someren is zaterdag om 1.00 uur een 32-jarige man aangehouden. Hij had tijdens een ruzie met zijn 26-jarige vriendin gaten in verschillende binnendeuren geslagen. Ook de afstandbediening van de tv was kapot gegooid en hij had een thermopaneruit ingeslagen. De man is ingesloten.

Deurne: Onder invloed

Op de Hogeweg is zaterdag om 3.50 uur een 20-jarige automobiliste uit Helmond aangehouden. De vrouw had gedronken en blies ruim 0,90 promille. Zij moest als beginnend automobiliste, binnen vijf jaar na afgifte eerste rijbewijs, met een promillage van meer dan 0,8 haar rijbewijs inleveren. Proces-verbaal wordt opgemaakt.