Ingezonden persbericht


Positieve vooruitzichten race voor A1 Team Nederland

Sepang, 19 november 2005

A1 Team Nederland zal de A1 Grand Prix op het circuit van Sepang vanaf een zesde plaats starten. Tijdens een kwalificatie waarin de eerste twee sessies uiteindelijk bepalend bleken voor de startopstelling, kwam Jos Verstappen tot een totaaltijd van 3'51.036 ( 1'55.214 en 1'55.822).

De dag begon zeer goed voor A1 Team Nederland. Tijdens de derde en laatste vrije training zette Jos Verstappen wederom de snelste tijd neer. Daarmee liet Verstappen opnieuw zien goed op Sepang uit de voeten te kunnen.

In de eerste van vier kwalificatiesessies ging Verstappen naar buiten op gebruikte banden. Achteraf bleek dit een minder gelukkige beslissing. Direct na de start van de tweede sessie kwam de regen naar beneden, even later gevolgd door een zware onweersbui en een echte hoosbui. Na die tweede sessie, waarin A1 Team Nederland, gevolgd door het gehele veld, meteen na de start naar buiten ging voor de vliegende ronde klom het team wel van een 18e naar een 6e plek op de grid. Daarin kwam tijdens de rest van de kwalificatie geen verandering meer. In de laatste sessie van een kwartier ging Verstappen nog wel naar buiten op de regenbanden en liet meteen zien dat hij ook in de zeer natte omstandigheden op Sepang snelle tijden kan neerzetten.

Jos Verstappen; "We hadden niet gedacht dat het zo snel zo gaan regenen, anders hadden we het natuurlijk anders gedaan. Omdat de eerste keer dat je naar buiten gaat bijna nooit de snelste run is, hadden we de gebruikte banden gekozen. Maar gedurende de tweede sessie ging het heel hard regenen. Gelukkig waren we de eerste die naar buiten gingen en konden we toch nog terugkomen naar een zesde plek. Ik denk dat als we in de eerste sessie wel nieuwe banden hadden gebruikt, we iets verder naar voren hadden gestaan. Maar dat is de beslissing die je neemt op dat moment. Achteraf een verkeerde, maar achteraf is altijd makkelijk praten. De auto is redelijk in natte omstandigheden, maar ik ben wel tevreden, zeker als je bedenkt dat we met een droogweer afstelling reden. Het is echter maar net hoeveel risico je wil nemen".

A1 Team Nederland teambaas Jan Lammers, die zelf vanaf een derde plaats van start zal gaan in de Celebrity Pro race van morgen, had vooraf iets meer verwacht van de kwalificatie, maar vind het vooruitzicht voor de beide races van morgen nog steeds goed.

Jan Lammers; "Het was een risico dat we namen tijdens deze kwalificatie. Het is gewoon een keuze die je maakt en die kan goed uitpakken of die kan slecht uitpakken. We hebben nog geluk gehad dat we zesde staan. In ieder geval hebben we voor morgen nu twee nieuwe sets banden voor de beide races en dat is een goed uitgangspunt voor de start hier. Veel mensen weten ook hoe Jos hier in de regen kan rijden. Ik denk dat we zowel voor droge als natte omstandigheden er redelijk goed voorstaan. Alle mensen die om ons heen staan, staan ook een beetje om ons heen in het kampioenschap, dus het is ook een kwestie van wie komt er met de punten thuis en wie blijft er uit de problemen. Dat zal weer het motto voor morgen zijn, uit de problemen blijven. Ik denk toch wel dat we er hier heel goed bij moeten kunnen zitten".

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar info@A1teamned.com

Rechtenvrije foto's zijn beschikbaar op www.A1teamnedfoto.nl 94b40.jpg