Ingezonden persbericht


DOMINICK MUERMANS RONDT SUCCESVOLLE TEST VAN AMERSFOORT RACING TE JEREZ AF

**VOOR DIRECTE VERSPREIDING**

JEREZ DE LA FRONTERA, 19 NOVEMBER 2005 - Dominick Muermans heeft afgelopen week op het Zuid-Spaanse Jerez de la Frontera zijn driedaagse test voor het Formule 3 team van Frits van Amersfoort met succes afgerond. Tijdens de tweede wintertest voor het Nederlandse team was de Limburger door de kersverse teamkampioen uit de Formule Renault 2.0 uitgenodigd om de Formule 3 bolide intensief te testen.

Hoewel de driedaagse test op het 4.428 kilometer lange circuit regelmatig geteisterd werd door regen, legde Muermans in totaal toch bijna 200 ronden af in de 2004 versie. Gedurende alle dagen lag het accent voornamelijk op het beter leren begrijpen van de auto, zodat de inwoner uit Maaseik met voldoende testkilometers aan de start zal verschijnen van het Récaro Duits Formule 3 Kampioenschap in 2006. Tevens testte de 21-jarige coureur verschillende nieuwe banden die waren ontwikkeld door leverancier Hankook.

Zowel het team als Muermans waren na afloop van de test enthousiast over de ingewonnen informatie alsmede de vooruitgang die geboekt werd gedurende de testweek.

DOMINICK MUERMANS: "Over het geheel gezien ben ik werkelijk heel tevreden over de gang van zaken in de afgelopen drie dagen. Nadat ik vorige week twee dagen had getest in Oschersleben was het goed om hier in Spanje met de Formule 3 auto te rijden. Het is een groot verschil met de Formule Renault 2.0 bolide. De remmen, vleugelafstelling, bochtensnelheid en het aerodynamische pakket is compleet anders dan in de Renault waar ik dit seizoen mee heb gereden. Doordat ik de enige coureur was die voor het team de auto testte, was ik de spil in hun uitgebreide testprogramma. Een hele leerzame ervaring dus voor zowel het team als mij, die voor ons beiden uitstekend verlopen is!"

Nieuws en foto's zijn ook verkrijgbaar via Dominick Muermans' officiële website: www.dmuermans.com. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com)

(This mail includes an attachment)