Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


19 november 2005


Neede - verlichting- èn alcoholcontrole

De politie Berkelland heeft vrijdagavond samen met medewerkers van 3VO en een plaatselijke garagehouder op de Haaksbergseweg een verlichtingcontrole gehouden. De controle werd tussen 18.00 en 21.00 uur uitgevoerd.
Opzet van deze controle was om defecte verlichting direct te repareren. Een veel gehoorde reactie van de bestuurders was: "je kan er zelfs niet eens meer bij, de techniek maakt het zelf lampen verwisselen steeds moeilijker"!

De monteur had de handen vol want er moesten maar liefst 25 lampen verwisseld worden. De politie raadt bestuurders dan ook aan om in deze periode eens vaker de verlichting te controleren en zo nodig een bezoekje aan de garage te brengen. Veiligheid staat centraal en iedereen geeft z'n geld toch liever uit aan een etentje dan aan een boete!

De politie liet tijdens de controle alle bestuurders ook blazen en alle 151 passanten bliezen de P van Prima. Drie bestuurders gaven eerlijk toe, dat zij wel een glaasje op hadden, maar dit was beneden de strafbare grens.
Ondanks de tevredenheid bij alle partijen werden er toch nog een zevental bestuurders bekeurd voor onder meer het niet dragen van de autogordel (3), het rijden met een auto met een lekke uitlaat (3) en één voor het voeren van mistlicht.


Doetinchem - vast op verkeerspaal

Een 20-jarige vrouw uit Isselburg moest vrijdagochtend omstreeks 09.20 uur op de Duval Slothouwerstraat op de wegversmalling met haar auto uitwijken voor een fietser. De jongeman ging niet rechts langs de versmalling maar reed door het midden. Door de uitwijkmanoeuvre botste de vrouw tegen de verkeerspaal, die vast onder de auto kwam te zitten. Een sleepbedrijf moest uitrukken om de auto weg te takelen. De identiteit van de jongeman is onbekend gebleven.


Didam - gebroken heup door gladheid

Een 79-jarige Didamse heeft vrijdagochtend een gebroken heup opgelopen bij een valpartij op de Marsweg. De vrouw ging omstreeks 09.40 uur met haar fiets door de gladheid onderuit. Een motorambulance was snel ter plaatse en vervoer naar het ziekenhuis in Zevenaar met een gewone ambulance bleek noodzakelijk.


Eibergen- met auto tegen boom

Een 29-jarige vrouw uit Eibergen is vrijdagmorgen op de Lintveltseweg met haar auto tegen een boom gereden. De vrouw reed omstreeks 10.30 uur richting Beltrum en raakte met de wielen in de rechter berm. Bij haar poging om de auto te corrigeren, schoot ze naar de linkerkant van de weg en botste daar tegen een boom. De auto was total loss, de vrouw liep gelukkig geen letsel op.


Halle - glaasje op

Agenten controleerden vrijdag om 12.00 uur op de Halle-Heideweg een 53-jarige automobilist uit Doetinchem. Bleek dat de man gedronken had en de ademanalyse gaf een promillage van 1.0 aan. Hij kon met een proces-verbaal en een rijverbod het politiebureau verlaten.

Hengelo (Gld) / Terborg - aanrijdingen met jonge kinderen
Een 5-jarig meisje uit Hengelo reed vrijdagmiddag omstreeks 12.30 op de fiets plotseling vanaf het fietspad aan de Kervelseweg de rijbaan van de Westerstraat op. Een 84-jarige plaatsgenote was met haar auto zo dicht genaderd, dat zij het meisje niet meer kon ontwijken. Het kind werd geschept en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Om 13.00 vond op de Stationsweg in Terborg een aanrijding met een 7-jarige jongen plaats. Hij had met z'n de weg over willen steken en was verblind geweest door de zon, waardoor hij een naderende auto niet had gezien. Hij liep een pijnlijk been op en z'n fiets en de auto raakten beschadigd.


Doetinchem - dronken in bus

Alcoholprobleem bij jongeren onderschat. Met deze kop stond vrijdagochtend een artikel in vele kranten. Dat de politie regelmatig met de excessen te maken heeft, zal u niet vreemd in de oren klinken. Vrijdagmiddag hebben agenten op het Stationsplein een 17-jarige jongen uit Elten opgehaald. Hij bleek zoveel gedronken te hebben, dat hij amper aanspraakbaar was. Hij bleek in de streekbus overgegeven te hebben en agenten vonden het verstandiger om hem thuis af te leveren dan hem in te sluiten in een politiecel. Met z'n vader is uitgebreid over de situatie gesproken.


Winterswijk - ruzie moeder en zoon

Een ruzie tussen en moeder en haar 19-jarige zoon escaleerde vrijdagavond dusdanig, dat de jongen tafels omgooide, z'n moeder wegduwde en buiten ook nog even doorging. Hier moesten een bbq, een tuinpoortje en een raam van de buren het ontgelden. De politie hield de jongeman kort na de melding aan in een soos. Aangezien hij helemaal niet mee wilde en zich verzette is hij in de boeien geslagen en meegenomen. Tijdens de aanhouding en in de politieauto schold hij de agenten constant uit. De jongeman is ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
Uit privacyoverwegingen worden geen verdere bijzonderheden gegeven.


Doetinchem - onder invloed

Agenten zagen zaterdagochtend even na 02.30 uur een bestelbusje vanaf de Veemakrt wegrijden en vonden, dat het niet zo jofel ging. Zou de weg nu glad zijn of slingerde het busje omdat de bestuurder gedronken had ? Ze besloten het voertuig te volgen en op de Bevrijdingsstraat controleerden zij de 38-jarige Doetinchemse bestuurder. De oorzak was toch drank, want aan het politiebureau blies de man 1.4 promille en zijn rijbewijs werd direct ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Doetinchem - tweetal aangehouden voor mishandeling

Agenten hebben zaterdagochtend twee Arnhemmers (17 en 19) op de Korte Kapoeniestraat aangehouden voor mishandeling. De agenten werden rond 04.50 uur aangesproken door enkele jongelui die kort tevoren rake klappen hadden gehad. Eén van de slachtoffers had een bloedneus en dikke wang. De twee zijn ingesloten in een politiecel en de politie heeft de openlijke geweldpleging in onderzoek. De andere slachtoffers en getuigen moeten nog verhoord worden om een duidelijk beeld van het gebeurde te krijgen.

Einde berichten


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58
---- --