Naams verbreding NWB

Nederlandse waterski bond

persbericht

WATERSKI- EN WAKEBOARDSPORT EéN BIJ NEDERLANDSE WATERSKI BOND! DE TIJD IS AANGEBROKEN VOOR NAAMSVERBREDING

AMSTERDAM Na de naamswijziging van het bekende Waterski & Wakeboard Magazine van de NWB, is nu ook de bondsnaam aangepast: de Nederlandse Waterski & Wakeboard Bond. Dit is het resultaat van de grote sprong voorwaarts die de NWB het afgelopen jaar maakte. De waterskisport groeit enorm en het wakeboarden neemt in die groei een prominente plaats in. Het juiste moment om het wakeboarden een eigen status te geven binnen de waterskisport.

Het wakeboarden dat zijn oorsprong vindt in Amerika waar het voor het eerst in de branding van de Oceaan door windsurfers is geprobeerd, is momenteel meer dan hot. Steeds meer mensen vinden hun weg naar cablebanen of naar de boot.
Wakeboarden valt al jaren als vaste discipline onder de NWB en wordt gelijkwaardig behandeld met de al veel langer bestaande disciplines Klassiek skiën (met de onderdelen slalom, figuren en springen), Cableski, Handi, Blootvoetski en Skirace. Het niveau van de riders en skiërs stijgt nu er veel aandacht is voor talentontwikkeling. Dit blijkt duidelijk uit het grote aantal deelnemers en de hoge resultaten die worden behaald bij de officiële wedstrijden die de NWB uitschrijft. Dit jaar werd in alle disciplines regelmatig het eremetaal binnengehaald.

Het nieuwe beleid bij de NWB is vooral gericht op talentscouting en ontwikkeling van talent en topsporters, verenigingsondersteuning en het werven van nieuwe leden. De activiteiten van de PR & Communicatie commissie zijn daarom ook fors uitgebreid. Waar ook hard aan wordt gewerkt is de veiligheid bij het uitoefenen van de waterski- en wakeboardsport. Onlangs is een intentieverklaring getekend met de directie van Cablebaan Wet n Wild in Alphen aan den Rijn, om te komen tot een samenwerkingsovereenkomst met de NWB. De NWB heeft een keurmerk ontwikkeld, Dutch Cable Accomodation, en Wet n Wild zal gaan voldoen aan technische en sporttechnische accommodatie-keuringsvoorwaarden en als eerste waterski cablebaan in Nederland het keurmerk DCA krijgen. Het DCA-keurmerk zal worden uitgegeven aan alle cablebanen die aan deze voorwaarden voldoen. In 2006 wordt op deze locatie het WK Cableski georganiseerd.

Bij de start van ons 50-jarig jubileum op 1 januari 2007 wordt de nieuwe huisstijl die past bij onze naamsverandering geïntroduceerd. Op 15 februari 2006 is de metamorfose van Waterski & Wakeboard magazine al een feit!

De Nederlandse Waterski & Wakeboard Bond is er voor de sport en de sporters!

Voor meer informatie kun je kijken op www.waterskibond.nl Heb je vragen? Kijk dan bij contact en mail naar het juiste email-adres. We geven je per omgaande antwoord!




Nederlandse Waterski Bond