Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District NW-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE


19 november 2005


Harderwijk - auto kwijt

De auto van een 37-jarige Utrechtenaar staat voorlopig bij de politie achter slot en grendel. Agenten troffen vrijdagochtend (18/11) een 26-jarige man uit Zeewolde met de auto op de Lage Wei aan. De auto bleek niet verzekerd en de bestuurder bleek een aantal boetes niet te hebben betaald. Als dwangmiddels stond hierop het buiten gebruik stellen van de auto waarin hij werd aangetroffen. Dit bleek dus de auto van zijn maatje te zijn. De Zeewoldenaar zal eerst alle boetes moeten betalen, de Utrechter moest z'n auto verzekeren en dan pas krijgt hij deze terug. De politie maakt proces-verbaal op.


Ermelo-Emst-Wezep - gladheidongevallen

Vonden er vrijdagochtend (18/11) in ieder geval drie ongevallen door de gladheid plaats die bij de politie gemeld werden. Op de Garderenseweg in Ermelo raakte een 22-jarige vrouw uit die plaats met haar auto in een bocht in de slip. Zij botste tegen een lantaarnpaal en haar auto moest worden weggesleept.
Op de Vaasensebinnenweg in Emst raakte een 52-jarige automobilist in een slip. De auto waarin hij reed kwam op z'n linker zijkant in een droge sloot terecht en moest ook door een berger worden weggetakeld. In beide gevallen was er geen letsel.
Een 11-jarig meisje uit Wezep had minder geluk. Zij reed met haar fiets vanaf de skatebaan naar de Noordersingel en bij het nemen van een bocht gleed de fiets door de gladheid onder har weg. Zij kwam zo ongelukkig ten val, dat ze twee voortanden kwijt raakte. Een specialist kon er maar één redden.


Epe - aanrijding door laagstaande zon

Een 21-jarige man uit Emst is vrijdagmiddag (18/11)met zijn auto op de Laan van Fasna achterop de auto van een 51-jarige vrouw uit Vaassen gereden. De aanrijding gebeurde omstreeks 15.30 ter hoogte van de Deventerstraat waar de vrouw stond voorgesorteerd. Door de laagstaande zon zag de Emstenaar dit te laat. Beide auto's raakten beschadigd.


Harderwijk - brand in konijnenhok

De brandweer moest vrijdagmiddag (18/11) uitrukken naar een brand in een achtertuin aan de Mandenmakerstraat. Het vuur bleek te woeden in een konijnenhok, waar men om het dier warmte te geven een lamp had opgehangen. Het konijn raakte gewond en werd door de dierenambulance opgehaald. Het vuur was snel gedoofd.


Putten - te hard in 60-zone

Agenten hebben vrijdag (18/11) in de avondspits een snelheidscontrole gehouden op de Zuiderzeestraatweg. In deze 60 km zone wordt vaak te hard gereden. Van de 382 passanten reden er 54 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 99 km per uur ! De overtreders krijgen de bekeuring thuisgestuurd.

Emst- met drank in droge sloot

Kreeg de politie vrijdagavond (18/11) omstreeks 18.40 uur een alarmmelding dat er op de Kiefkampseweg een tractor was omgeslagen en dat de bestuurder niet aanspreekbaar was. De hulpverleningsdiensten rukten uit en troffen de tractor met aanhangwagen op z'n linker zijkant in een droge sloot aan. De 41 Vaassense bestuurder zat nog in de cabine maar bleek niet gewond. Met veel moeite kon uit zijn benarde positie worden bevrijd. Inmiddels hadden de hulpverleners al geroken, dat de man gedronken had en de ademanalyse op straat bewees dit feit. Op het politiebureau weigerde hij iedere medewerking, maar tijdens zijn verhoor bekende hij wel enige alcoholica te hebben gedronken. Inmiddels werd zijn combinatie door een bergingsbedrijf weggetakeld en met een proces-verbaal op zak heeft de man het politiebureau verlaten.


Hattem/Putten - schoorsteenbrand

De brandweer van beide plaatsen heeft vrijdagavond (18/11) moeten uitrukken voor meldingen van schoorsteenbrand. Aan de Achterstraat en de Halvinkhuizerweg moesten de brandweerlieden hun hulp verlenen. Vooral in Putten bleek de rookoverlast in de woning enorm. Of de rookkanalen niet geveegd waren is bij de politie niet bekend geworden.

't Harde/Ermelo/Wezep - verlichtingscontrole
De politie heeft vrijdagavond en nacht (18/11) in de drie plaatsen op diverse locaties de verplichting van fietsers gecontroleerd. In totaal kregen 15 fietsers een boete. In deze periode houdt de politie regelmatig verlichtingcontroles om zo het aantal letselongevallen, waarbij fietsers niet zijn opgemerkt, naar beneden te krijgen.


Harderwijk - alcoholcontrole

Agenten hebben zaterdagochtend rond de sluitingstijd van de horeca op de Deventerweg een alcoholcontrole gehouden. Van de 42 passanten bleek niemand te veel gedronken te hebben. Eén agent controleerde ondertussen ook de snelheid van passerende auto's. Men hield zich ook hier netjes aan de regels.

Einde berichten

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

---- --