Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


19 november 2005


Eefde -inbraak

De eigenaar van een garagebedrijf aan de Scheuterdijk ontdekte vrijdagochtend dat er die nacht was ingebroken. De dieven hadden een raampje geforceerd en eenmaal binnen hadden ze diverse autoradio's gestolen. Ook hadden zij de inhoud van een kluis meegenomen, nadat zij in het kantoor de sleutels hadden gevonden. De benadeelde heeft aangifte gedaan en is naast een sporenonderzoek door de technische recherche met een onderzoek begonnen.


Zutphen - boete voor fietsen in stationshal

Een 21-jarige Arnhemmer heeft vrijdagochtend twee bekeuringen gekregen van de spoorwegpolitie. De man fietste in de stationshal en wilde bij controle zijn naam niet opgeven. Toen de Zutphense politie gebeld werd, koos de man eieren voor zijn geld en verleende zijn medewerking.


Warnsveld - knieën kapot na valpartij

Agenten hebben vrijdagochtend een 16-jarige bromfietser uit Almen thuis gebracht nadat hij bij een aanrijding ongelukkig ten val was gekomen. De jongen wilde rond 09.20 uur op de kruisng Rhienderinklaan/Kozakkenlaan afremmen voor een overstekende 18-jarige fietser uit Gorssel. Door de gladheid ging de bromfietser onderuit en liep kapotte knieën op. Na de gegevens van beide partijen te hebben uitgewisseld kon de fietser verder naar school, de bromfietser kreeg een lift naar huis.


Zutphen- goed dat er politie is

Trof een motoragent vrijdagochtend op de Van Heemstrastraat een dame van middel-bare leeftijd aan. Haar invalidenscooter was ermee gestopt, ondanks het feit, dat het apparaat de hele nacht aan de lading had gestaan. Geen nood: via de centrale werd de servicedienst gebeld, terwijl van het politiebureau een auto werd opgeroepen en mevrouw netjes thuis werd gebracht. Toch goed dat er politie is !


Almen - niets gedronken ?

Agenten van het verkeershandhavingsteam hebben vrijdagmiddag in en rond Almen verkeerscontroles gehouden. Op de Dorpsstraat werd een 57-jarige man uit Laren gecontroleerd en op de vraag van één van de agenten of hij gedronken klonk een zeer overtuigend nee! De ademanalyse wees echt iets anders uit en op het politiebureau blies de man 1.0 promille. Hij biechtte op twee glazen wijn te hebben gedronken. De man is bekeurd en de politie benadrukt nogmaals dat er dag en nacht alcoholcontroles plaats vinden. Ook bij aanrijdingen moeten de betrokkenen blazen. Met deze controles wil de politie het aantal letselongevallen door drank in het verkeer naar beneden brengen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee !


Brummen - baldadigheid

Agenten hebben vrijdagavond twee knapen verhoord die zich bij het treinstation baldadig hadden gedragen. De politie kreeg rond 20.40 uur een melding, dat er fietsen op het station werden vernield. Aan de hand van het opgegeven signalement kon het duo worden achterhaald. Ze gaven hun misdragingen toe en gaan naar het bureau HALT.


Zutphen - politiehond brengt man op andere gedachte

Om escalatie met een dronken fietser te voorkomen hebben agenten even hun politiehond uit de auto gehaald. Hierna kalmeerde de man en kon hij worden aangehouden. Aanleiding was het gedrag van een 30-jarige Zutphenaar die zonder licht op de fiets over het fietspad van de Laan naar Eme reed. Toen agenten hem hierop aanspraken en sommeerden om te stoppen ging hij er vandoor. Een agent greep hem bij de arm en wilde een bekeuring uitschrijven. De Zutphenaar, wiens achternaam bekend was, begon te schelden en gaf een heel andere naam op. Toen hij werd gewezen op het feit, dat hij aangehouden kon worden, nam hij een vechthouding aan en bleef agressief. Zoals gezegd bracht de politiehond de man op andere gedachten, waarna hij naar het politiebureau werd gebracht. Hier kreeg hij een bekeuring voor het niet voeren van verlichting en voor het feit dat hij zich niet kon legitimeren.


Zutphen - alarmmelding door rookworst

Kreeg de politie zaterdagochtendrond 01.00 uur een melding, dat er bij een woning aan de Buitensingel een luid alarm klonk. Bij de komst van de agenten zagen zij dat de woonkamer vol rook stond, maar vuur konden zij gelukkig niet ontdekken. Na lang aanbellen deed de bewoner open. Bleek dat hij een rookworst had willen opwarmen maar op de bank in slaap was gevallen. Z'n brandalarm had hij helemaal niet gehoord !
De man wilde zelf de woning luchten en vond de komst van de brandweer niet nodig.


Zutphen - verlichtingscontrole

Tijdens de stapavond van vrijdag op zaterdag heeft de politie 19 jongeren bekeurd omdat zij geen licht op de fiets hadden. De mist van afgelopen nacht zou voor de jongeren toch een signaal moeten zijn, dat ze slecht opgemerkt worden !
De politie blijft dergelijke controles uitvoeren om het aantal letselongevallen in het verkeer naar beneden te krijgen.

Einde berichten

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting:
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58


---- --