Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


19 november 2005


Apeldoorn- rijbewijs ingevorderd na aanrijdingen

Agenten hebben vrijdagmiddag het rijbewijs van een 78-Apeldoorner ingevorderd. De man had met z'n auto eerst op de Wilhelmina Druckersstraat een verkeerszuil omver gereden en botste even later op de Nieuwstraat tegen een stilstaande stadsbus. De man maakte een verwarde indruk en is later thuis gebracht.


Apeldoorn - tas uit keuken gestolen

Een onbekende is vrijdagmiddag rond 14.15 uur via de keukendeur een woning aan de Kievitsweg binnen geslopen. Hij heeft de handtas van de bewoonster meegenomen en daaruit het geld gehaald. De tas gooide hij weg en een van school thuiskomende zoon vond de tas in de struikjes. De politie heeft de aangifte opgenomen.


Apeldoorn - aanrijding bromfietser/fietsster

Een 13-jarig Apeldoorns meisje is vrijdagmiddag met rugklachten naar het ziekenhuis vervoerd. Bij de kruising Hofstraat/Nieuwstraat kreeg zij geen voorrang van een 52-jarige Apeldoornse bromfietsbestuurder. De aanrijding gebeurde omstreeks 15.45 uur.


Apeldoorn - dure kaas

Een 35-jarige Apeldoorner werd vrijdagmiddag in een supermarkt aan de Talingweg betrapt toen hij met een stuk kaas in z'n tas de kassa passeerde. Hij werd door personeel aangehouden en aan de politie overgedragen. Op het politiebureau bekende hij de diefstal en kreeg hiervoor een boete van 125 euro.


Apeldoorn - rijbewijs kwijt na aanrijding met drank

Een 21-jarige Apeldoornse heeft vrijdagavond haar rijbewijs bij de politie moeten inleveren. Omstreeks 21.35 uur botste zij op de Deventerweg op een vluchtheuvel en reed de daarop staande lantaarnpaal omver. Volgens de vrouw was ze verblind geweest door de verlichting van een tegemoetkomende auto. Ze bleek te hebben gedronken en de ademanalyse gaf 1.5 promille aan. De auto werd afgesleept en na alle formaliteiten verliet de vrouw met een proces-verbaal het politiebureau.


Apeldoorn - politie onderzoekt ruzie

De politie onderzoekt een incident tussen klanten en twee taxichauffeurs. Het incident deed zich zaterdagochtend omstreeks 00.55 uur voor in de Tenderlaan. Hier wilden 6 mensen in één taxi en dat werd natuurlijk geweigerd. Eén van de klanten was het daarmee niet eens en vernielde een spiegel van de taxi. Tijdens het tumult wat hierdoor ontstond, kwam een tweede taxi aanrijden.De chauffeur zou opzettelijk tegen de ruziemaker zijn aangereden. Hierbij raakte hij de amokmaker, die per ambulance naar het ziekenhuis werd vervoerd. Na behandeling is deze 43-jarige Apeldoorner aangehouden voor verhoor. De twee Apeldoornse taxichauffeurs (38 en 29 jaar) hadden zich inmiddels aan het politiebureau gemeld en werden ook aangehouden. De politie heeft de namen van diverse getuigen genoteerd en onderzoekt het gebeurde.


Apeldoorn - rijden onder invloed

Agenten hebben zaterdagochtend rond 02.35 uur op de Arnhemseweg een 51-jarige Apeldoorner aangehouden die met teveel drank op achter het stuur van z'n auto zat. Op het politiebureau blies hij 1.6 promillen en zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Even later zag een andere surveillerende politiepatrouille een man zonder verlichting midden op de Laan van de Mensenrechten fietsen. Deze 30-jarige Apeldoorner bleek ook teveel aan bachus te hebben geofferd en blies een promillage van 1.1.
Drie keer is scheepsrecht, want om 03.55 werd een 32-jairge Harderwijker in de binnenstad aangehouden. Hij reed met z'n auto in verboden richting over de Nieuwstraat. Ook hij bleek te hebben gedronken en blies ook 1.1 promille op het politiebureau.
Beide Apeldoorners en de Harderwijker krijgen een proces-verbaal waarvan het Openbaar Ministerie de boete bepaalt.


Apeldoorn - fietser krijgt klappen

De politie heeft zaterdagochtend rond 05.00 uur een 23-jarige Apeldoorner aangehouden voor mishandeling van een 30-jarige plaatsgenoot. Deze laatste fietste langs een groep wachtenden bij het VVV-kantoor (kaartverkoop Robbie Williams) en maakte enkele opmerkingen. Kennelijk schoot dit de verdachte in het verkeerde keelgat, die hem vervolgens enkele rake klappen uitdeelde. De man is aangehouden en kon zich zaterdagochtend niet veel meer herinneren. Zij excuus: drank ! Het slachtoffer liep een pijnlijke rug op en was behoorlijk aangeslagen door het gebeurde.

Einde berichten

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

---- --