Politie Midden- en West Brabant

persbericht voetbalwedstrijd Willem II - Vitesse

TILBURG, 19 november 2005

Negatieve voetbaluitslag bezorgt politie handenvol werk

TILBURG Agenten hebben gisteravond, rond de klok van 22.15 uur, de handen vol gehad aan de geweldsuitbarsting, als gevolg van de voetbaluitslag Willem II - Vitesse.

De stemming werd bij aanvang van de wedstrijd bepaald door de supporters van Willem II die, uit protest, laat het stadion inkwamen. Onmiddellijk na de aftrap werd er vuurwerk afgestoken.Twee supporters, die rookbommen gegooid hadden, werden tijdens de wedstrijd het stadion uitgezet.

Na het eindsignaal groepeerden zich op de Goirleseweg, buiten het Willem II stadion, circa 80 Tilburgse voetbalsupporters die gezamenlijk verhaal wilden halen bij het bestuur van hun voetbalclub. Het bestuur wilden ze via de hoofdingang bereiken.

Omdat stewards en agenten op dat moment de toegang tot de hoofdingang blokkeerden, veranderde de frustratie van de relschoppers in agressie.Het gevolg was dat de agenten bekogeld werden met diverse voorwerpen, zoals bierblikjes.Door de inzet van politiehonden en politie te paard lukte het de relschoppers terug te drijven. Deze actie resulteerde in nog meer agressie richting de politie. Buitenspiegels van geparkeerde autos moesten het ontgelden die vervolgens naar de agenten gegooid werden.Een tweede charge zorgde ervoor de relschoppers verdreven werden waardoor de rust terug kwam. Er werden op dat moment geen aanhoudingen verricht.

Tijdens de actie raakten twee agenten gewond. Na behandelingen konden de agenten hun werk weer hervatten.

De balans zal in de loop van de week worden opgemaakt. In samenspraak met justitie wordt er een onderzoek ingesteld. De verwachting is dat er in de komende tijd aanhoudingen verricht gaan worden.

Auteur: Desirée Brabers