Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zaterdag 19 november

Alkmaar 19-11-2005 - 15.00 uur

Fietser aangehouden na mishandeling automobilist.

Alkmaar, vrijdag 18 november 2005.

Vrijdagmiddag is een 32-jarige man uit Alkmaar aangehouden op de Bierkade. Hij wordt er van verdacht kort daarvoor een 59-jarige bestuurder van een personenauto uit Alkmaar te hebben mishandeld. Dit gebeurde op de kruising van de Bierkade met het Luttik Oudorp. De autobestuurder reed, naar zijn zeggen bij groen licht, de kruising op en werd aangereden door de 32-jarige man, die met zijn fiets over de Bierkade reed. De aangehouden man verklaarde dat hij over de Wagenweg reed en eveneens groen licht had. Volgens de automobilist zou hij door de fietser zijn mishandeld waarop de politie de man aan hield. Hij is, na te zijn verhoord, in de loop van de middag weer in vrijheid gesteld en ontkende de mishandeling.

Inbraak woning.

Alkmaar, vrijdag 18 november 2005.

In de nacht van donderdag op vrijdag tussen 00.30 en 07.15 uur werd ingebroken in een woning aan de Julianastraat. Men kwam in het huis door het vernielen van een slot en de deur. Vanuit de woning werden een laptop computer en een digitale camera weggenomen.

Vrouw ernstig gewond na brand in woning

Alkmaar, vrijdag 18 november 2005.

Vrijdagmiddag is een 71-jarige vrouw uit Alkmaar ernstig gewond geraakt bij een brand in haar woning aan de Schoumanlaan. Vermoedelijk is de brand ontstaan door het omvallen van een brandende kaars. Hierbij vatte ook de kleding van de vrouw vlam en liep zij zeer ernstige brandwonden op. Het slachtoffer is overgebracht naar het Brandwondencentrum in Beverwijk waar zij in kritieke toestand is opgenomen. In de woning bevonden zich een groot aantal katten. Voorzover bekend is geen van de dieren gewond geraakt. De woning bekwam flinke rookschade.

Man aangehouden na mishandeling en vernieling.

Hoorn, vrijdag 18 november 2005.

Vrijdagavond werd een 24-jarige man uit Hoorn aangehouden op de Reaal. Hij wordt er van verdacht kort daarvoor zijn 22-jarige ex-vriendin te hebben mishandeld. Het tweetal kreeg een woordenwisseling nadat de vrouw goederen kwam halen. Deze woordenwisseling leidde tot een handgemeen waarbij de man de vrouw mishandelde. Toen zij uiteindelijk weg wilde rijden in haar auto vernielde de verdachte de voorruit van de auto. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Snelheidscontroles

Alkmaar, vrijdag 18 november 2005.

Vrijdagmorgen werd een snelheidscontrole gehouden op de Koelmalaan. Hier geldt een snelheidslimiet van 50 km/u. Van de 1358 gecontroleerde voertuigen reden er 183 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/u.

Westwoud, vrijdag 18 november 2005.

Vrijdagmiddag tussen 16.00 en 17.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Binnenwijzend waar een snelheidslimiet geld van 50 km/u. tijdens de controle werd van 51 voertuigen de snelheid gemeten. Hiervan reden er acht te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 km/u.

Veroorzakers aanrijding onder invloed van drank.

Schagen, vrijdag 18 november 2005.

Vrijdagavond vond een aanrijding plaats op de kruising van de Westerweg met de Zuiderweg. De bestuurster van een personenauto, een 53-jarige vrouw uit Schagen reed over de Westerweg en bracht haar auto voor de kruising tot stilstand voor het rode verkeerslicht. Op dat moment werd zij van achteren aangereden door een personenauto bestuurd door een 58-jarige man uit Dirkshorn. Na de aanrijding spraken beide bestuurders elkaar even waarna de man in zijn auto stapte en wegreed. Hij kon later in zijn woning worden aangehouden. Daar bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 850 ug/l., nagenoeg viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Heerhugowaard, vrijdag 18 november 2005.

Vrijdagavond vond eenzelfde soort aanrijding plaats op de Middenweg. De bestuurder van een personenauto, een 42-jarige man uit Heerhugowaard, botste op een bus die op de rijbaan stil stond. Bij controle bleek dat ook deze bestuurder een flinke hoeveelheid alcohol had genuttigd. Hij blies 785 ug/l., ruim 3,5 maal de toegestane hoerveelheid. Ook van deze autobestuurder werd het rijbewijs ingevorderd.

Voetganger gewond na aanrijding.

Den Burg, vrijdag 18 november 2005.

Vrijdagavond raakte een 51-jarige man uit Den Burg gewond nadat hij werd aangereden door een personenauto, bestuurd door een 19-jarige vrouw uit Haarlem. De vrouw reed over de Beatrixlaan en wilde linksaf de Emmalaan op rijden. Hierbij verleende zij geen vrije doorgang een de 51-jarige voetganger. Deze raakte gewond aan zijn hoofd en is met de ambulance overgebracht naar een dokterspost.

Drankrijders

Bergen, zaterdag 19 november 2005.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 39-jarige bestuurder van een personenauto uit Heerhugowaard aangehouden op de Eeuwigelaan. Surveillerende zagen dat de man slingerend reed. Na staandehouding werd de reden van het slingeren al snel duidelijk. De man had namelijk een flinke hoeveelheid alcohol genuttigd. Hij blies 785 ug/l., ruim 3,5 maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Schagen, zaterdag 19 november 2005.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 27-jarige bestuurder van een personenauto uit Schagen aangehouden op de Parallelweg. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken en blies 550 ug/l., 2,5 maal de toegestane hoeveelheid.

Kort daarop werd in dezelfde stad op de Stationsweg een volgende drankrijder aangetroffen. Deze, eveneens 27-jarige Schagenaar, blies 520 ug/l., nagenoeg 2,5 maal de toegestane hoeveelheid.

Zuid-Scharwoude, zaterdag 19 november 2005.

In diezelfde nacht werd een 31-jarige man uit Zuid-Scharwoude aangehouden op de Westelijke Randweg. Hij reed daar als bestuurder van een personenauto toen hij in een scherpe bocht de macht over het stuur verloor. Hij reed rechtdoor en belandde in de naast de weg gelegen sloot. Bij controle bleek ook deze bestuurder de nodige alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 485 ug/l., ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid.

Wieringerwerf, zaterdag 19 november 2005.

Tot slot werd zaterdagmorgen een 41-jarige autobestuurder uit Sneek aangehouden op de Rijksweg A7. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 580 ug/l. Het rijbewijs van deze bestuurder werd ingevorderd.

Jongen gewond bij vechtpartij.

Bergen, zaterdag 19 november 2005.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 16-jarige jongen uit Alkmaar gewond geraakt bij een vechtpartij op de Ruïnelaan. Het slachtoffer kreeg tijdens de vechtpartij een harde slag in het gezicht waardoor hij viel. Hij belandde met zijn hoofd op het trottoir waardoor hij buiten bewustzijn raakte. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar hij ter observatie is opgenomen. Bij de vechtpartij zouden zon 5 personenauto betrokken zijn geweest. Waarom zij met elkaar op de vuist gingen is niet bekend.

Alcoholcontrole

Medemblik, zaterdag 19 november 2005.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden op wegen in Medemblik en Hoorn verschillende alcoholcontroles uitgevoerd. Tijdens deze controles onderwierpen 254 bestuurders zich aan een blaastest. Eén van hen, een 28-jarige man uit Hoorn, bleek teveel te hebben gedronken. Hij blies namelijk 400 ug/l. Dat is ruimschoots boven de marge van 220 ug/l.

Politie zoekt getuigen van vecht/steekpartij.

Den Helder, zaterdag 19 november 2005.

De politie is op zoek naar getuigen van een vecht/steekpartij op zaterdagmorgen omstreeks 05.30 uur in het uitgaanscentrum tussen een groep buitenlandse militairen (Duitsers en Noren) en een groep van vermoedelijk vier negroïde mannen. Hierbij raakten drie militairen gewond.

De vechtpartij vond plaats op de Spoorstraat/Koningstraat. Waarom beide groepen met elkaar in gevecht raakten is op dit moment nog niet bekend. Getuigen zagen dat twee van de negroïde mannen plotseling een mes in hun handen hadden en op de groep militairen begon in te steken. Twee militairen liepen daarbij steekwonden op. Een derde werd hard op zijn hoofd geslagen. Alle slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder. Na behandeling mochten zij het ziekenhuis weer verlaten

De politie is op zoek naar getuigen van deze vecht/steekpartij. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Den Helder, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).

Twee vrouwen gewond na aanrijding.

Spierdijk, zaterdag 19 november 2005.

Zaterdagmorgen omstreeks 09.40 uur raakten twee vrouwen van 47 en 53 jaar, respectievelijk afkomstig uit Spierdijk en Hensbroek, gewond bij een aanrijding op de Noord-Spierdijkerweg. Het tweetal reed over genoemde weg toen uit tegenovergestelde richting een personenauto naderde die werd bestuurd door een 21-jarige inwoner van Opmeer. Deze wilde op de kruising met de Koggeweg linksaf slaan en verleende daarbij geen voorrang aan de beide fietsers. Bij de daarop volgende aanrijding raakten beide vrouwen gewond aan armen, benen en gezicht. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn waar zij zijn opgenomen. De autobestuurder verklaarde dat hij de fietsters niet had opgemerkt omdat hij werd verblind door de laagstaande zon.

Gereedschap gestolen

Den Helder, zaterdag 19 november 2005.

Zaterdagmorgen deed de bewoner van een woning aan de Biesbosstraat aangifte van diefstal van een hoeveel elektrisch gereedschap. Tussen dinsdag 15 en vrijdag 18 november bleek dat er was ingebroken in de schuur achter de woning van aangever. Men kwam in de schuur door het vernielen van de deur. De bewoner mist een flinke hoeveelheid elektrisch gereedschap waaronder schuur-, boor- en freesmachines.

Laatst gewijzigd 19-11-2005 15:10 | © Politie Noord-Holland Noord |