Politie Drenthe

Zaterdag

Assen 19-11-2005

Politie zoekt getuigen poging tot brandstichting MEPPEL De politie is op zoek naar getuigen van een poging tot brandstichting bij een restaurant aan het Blankenstein. Deze poging heeft plaatsgevonden van vrijdag op zaterdag tussen vier en vijf uur s ochtends. In het pand is schade ontstaan. Het bedrijf is vanaf de weg goed te zien. Met name fietsers die vanuit Meppel in de richting van Oosterboer gaan, hebben goed zicht op het pand. De politie hoopt dan ook dat er mensen zijn die iets verdachts hebben gezien bij het bedrijf. Getuigen kunnen bellen met de politie in Meppel via 0900-8844. (BPS 05-200554)

Bromfietser aangehouden

RODEN De politie heeft vrijdagavond aan de Leeksterweg een 20-jarige jongen uit Roden aangehouden. De jongeman reed met hoge snelheid op zijn brommer zonder licht. Toen hij hiervoor werd staande gehouden, werd ook gevraagd of hij wilde blazen. Op het politiebureau blies de jongen 805 ugl. (ongeveer 1.85 promille). Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 05-200473)

Alcomobilisten verlaten plaats ongeval
EERSTE EXLOERMOND Agenten hebben vrijdagmiddag een 50-jarige vrouw uit Exloërveen in haar woning aangehouden. De vrouw zou kort daarvoor betrokken zijn geweest bij een eenzijdig ongeval aan het Eerste Exloërmond. De vrouw had geprobeerd haar auto te keren, maar belandde vervolgens met haar voertuig in de sloot. De vrouw verliet de plaats ongeval. De vrouw bleek te hebben gereden onder invloed. Op het bureau blies zij 725 ugl. (ongeveer 1.6 promille). De vrouw heeft inmiddels bekend. Haar rijbewijs is ingevorderd. Zij kreeg een dagvaarding uitgereikt.
(BPS 05-200397)
ASSEN De politie kreeg vrijdagavond een melding dat een bestuurder met zijn auto vastzat aan de Blokmakerstraat. De melder wist bovendien te vertellen dat de bestuurder mogelijk alcohol had genuttigd. Ter plaatse troffen de agenten de auto aan, maar zonder bestuurder. De bestuurder werd later aangetroffen in de Weverstraat. Hij had de plaats van het ongeval verlaten en verklaarde te hebben gedronken. Het gaat om een 36-jarige man uit Assen. Hij is aangehouden. Omdat de man weigerde mee te werken aan de blaastest, is het alcoholpromillage nog niet bekend. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 05-200496)

Rijden onder invloed
ASSEN Vrijdagavond is een 49-jarige man uit Assen aan de Zuidersingel aangehouden wegens het rijden onder invloed. Op het bureau blies hij 1,26 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van 5 uur. (BPS 05-200475)
ASSEN Tijdens een alcoholcontrole heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 52-jarige man uit Assen in een bedrijfsauto aangehouden wegens het rijden onder invloed. Hij is aangehouden op de Overcingellaan. Op het bureau blies de man 290 ugl. (ongeveer 0.65 promille). Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 05-200529)

Man aangehouden op verdenking van bedreiging
EMMEN Agenten hebben vrijdagavond een 25-jarige jongen uit Emmen aangehouden aan de Erven. De jongen zou eerder die avond een 17-jarige vrouw uit Zwartermeer hebben mishandeld en bedreigd. Zij deed aangifte bij de politie. De oorzaak ligt in de relationele sfeer. (BPS 05-200519)

Auto in de brand
SCHIPBORG In de nacht van vrijdag op zaterdag is de politie gebeld vanwege een autobrand aan de Ruiterweg. De brandweer heeft nog geprobeerd de schade te beperken, maar de auto is volledig uitgebrand. De eigenaren van de auto deden aangifte bij de politie. De politie onderzoekt de zaak. (BPS 05-200540)

Man aangehouden wegens bezit illegaal vuurwerk
ASSEN Tegen een 51-jarige man uit Assen is proces-verbaal opgemaakt wegens het in bezit hebben van illegaal vuurwerk. De man is in zijn woning aan de Hoofdvaartsweg aangehouden. Hij bleek thuis een aantal 100.000 klappers te hebben. Het vuurwerk is in beslag genomen. (BPS 05-200438)

Politiecontroles
HOOGEVEEN Agenten hebben tijdens een surveillance in het centrum twee bekeuringen uitgeschreven. Eén bestuurder kreeg een bon voor het onjuist parkeren. Een ander kreeg een boete voor het parkeren zonder gebruik te maken van een parkeerschijf in een blauwe zone. (BPS 05-200453)
MEPPEL Op vrijdagavond hebben agenten bij de Hoofdstraat 3 fietsers bekeurd voor het rijden zonder licht. (BPS 05-200452) ASSEN Tijdens een controle in Assen tussen vrijdag 15.00 uur en 23.00 uur zijn diverse bekeuringen uitgeschreven. De processen-verbaal zijn uitgeschreven voor: het fietsen zonder licht (9x), het bromfietsen zonder licht (1x), het rijden door rood licht (1x), het niet hebben van een bromfietscertificaat (1x), het onterecht parkeren op een invalidenparkeerplaats, het stilstaan op een fietsstrook (2x), het parkeren in strijd met een parkeerverbod (4x) en het rijden op een onverzekerde snorfiets (1x). (BPS 05-200492)

Politie houdt alcoholcontrole: 42 blaastesten afgenomen KLAZIENAVEEN Tijdens een alcoholcontrole op de N 862 ter hoogte van Nieuw Dordrecht zijn vrijdagmiddag tussen 16.00 uur en 17.00 uur 42 blaastesten afgenomen. Alle bestuurders reden alcoholvrij in het verkeer. (BPS 05-200504)

Snelheidsovertreders beboet
COEVORDEN De politie heeft vrijdagmiddag gecontroleerd op snelheid op de Daler Allee. Er zijn diverse meldingen bij de politie binnengekomen van mensen die klaagden dat weggebruikers hier veel te hard rijden. Daarom is er met de lasergun gecontroleerd. In totaal kregen 6 bestuurders een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid lag op 76 km/uur. De laagst gemeten overtreding lag op 70 km/uur. (BPS 05-200368)

Ramona Venema verzorgt de voorlichting tot maandagmorgen 8.00 uur. Telefoon 06-52528533.