Ingezonden persbericht


https://www.politie-amsterdam-amstelland.nl/pershoek/enkel-view.cfm?id=2671

Hoofd 020 - 559 22 communicatie 85 Peter van der
Maat

Pers- en externe 020 - 559 36 voorlichting 80

Ron Moes
Remco GerretsenGerard
Rob van der Vrooland
Veen Leo
Dortland

E-mail: Website:
pers@amsterdam.politie.nl www.politie-amsterdam-amstelland.nl

MAN KOMT OM BIJ SCHIETPARTIJ / HERMANUS COENRADISTRAAT (19/11/2005)

Vrijdagavond rond zeven uur is een 27-jarige Amsterdammer aan de Hermanus Coenradistraat, ter hoogte van het Gerbrandypark overleden aan de verwondingen die hij even daarvoor door vuurwapengeweld heeft opgelopen. De dader of daders zijn voortvluchtig.

De politie kreeg een melding binnen dat er in de omgeving van de bewuste plaats een aantal schoten waren gehoord en dat er een man op de grond lag. Volgens getuigenverklaringen rende het slachtoffer door de Dirk Bonsstraat en werd hij achtervolgd door een of twee daders. Deze dader (s) hebben meerdere malen en op meerdere locaties geschoten op het slachtoffer. Agenten troffen de hevig bloedende man aan. Medische hulp mocht niet baten. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

De omgeving werd afgezet en de recherche stelde onmiddellijk een uitgebreid technisch en tactisch onderzoek in. In de loop van zaterdag kon de identiteit van het slachtoffer worden vastgesteld. Het gaat om een 27-jarige Amsterdammer van Surinaamse afkomst. De man is een bekende van de politie. Zaterdagmiddag heeft de politie een buurtonderzoek verricht. Het rechercheteam ziet geen verband met de verschillende liquidaties van de afgelopen periode.