Politie Gelderland-Zuid

Fietser met drank op veroorzaakt schade

Wijchen 19-11-2005 - (08)

Toen agenten vrijdagavond op de Meester van Coothlaan in Wijchen een fietser zonder licht wilden staande houden, ging deze ervandoor en botste op de Emilia van Nassaustraat op een geparkeerde auto. De man, een 20-jarige Beuningenaar, sloeg hierdoor door de achterruit en raakte daarbij lichtgewond. Hij bleek onder invloed van alcohol.

Surveillerende agenten zagen op de Meester Van Coothlaan drie fietsers rijden zonder verlichting. Toen zij de drie aanzegden te stoppen gaven twee daaraan gehoor, een derde, de 20-jarige, ging er vandoor richting de Emilia van Nassaustraat. De agenten reden achter de fietser aan en maanden hem nogmaals tot stoppen. Toen hij naar rechts stuurde botste de man op een rechts van de weg in een parkeerstrook staande auto. Daarbij sloeg de Beuningenaar door de achterruit. Hij liep daarbij enkele verwondingen op en is behandeld door ambulancepersoneel.

De 20-jarige man is aangehouden voor het veroorzaken van een ongeval. De agenten roken bij de man een alcohollucht, waarop een blaastest is afgenomen die het alcoholgebruik bevestigde. De uitslag lag weliswaar net onder de wettelijk strafbare limiet van 220 ug/l.

De eigenaar van het voertuig werd in kennis gesteld van de schade.