Politie Gelderland-Zuid

Bestuurder aangehouden na slaan andere bestuurder

Zaltbommel 19-11-2005 - (08)

In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie in Zaltbommel een 29-jarige automobilist uit Rossum aan op verdenking van mishandeling van een andere bestuurder, een 52-jarige inwoner uit Zaltbommel. De 29-jarige bleek bovendien onder invloed van alcohol te rijden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Een 52-jarige bestuurder uit Zaltbommel deed vrijdagnacht aangifte van mishandeling. Nadat hij de 29-jarige een seintje gaf dat hij geen richting aangaf bij het afslaan via de afrit Zaltbommel vanaf de A2, zou de 29-jarige onder meer hebben gereageerd door afwisselend harder en langzaam rijden, slingeren en rijden op de vluchtstrook. Toen beide bestuurders uiteindelijk stopten en de 52-jarige zijn raam opende werd hij door de 29-jarige man geslagen.

Surveillerende agenten, die naar aanleiding van de melding van de mishandeling en op basis van het opgegeven signalement uitkeken naar deze bestuurder, zagen kort daarop de 29-jarige rijden richting station. Hierop hielden zij de bestuurder uit Rossum staande. De agenten roken een sterke alcohollucht en namen bij de man een blaastest af. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 415 ug/l, ruim boven de strafbare limiet. Omdat de man dit jaar al eerder onder invloed werd aangehouden, is meteen zijn rijbewijs ingevorderd.

De man is op het politiebureau nader gehoord. Tegen hem zal voor beide strafbare feiten proces-verbaal worden opgemaakt.