Ingezonden persbericht

Veilig minibiken op de kartbaan

UDEN, 20051017 -- Op zondag 19 november wordt er op de kartbaan van Traxx in Uden met minibikes gereden. In samenwerking met Reijs Minibikes uit Herpen wordt dit letterlijk 'in goede banen' geleid. Minibikes zijn de laatste tijd negatief in de publiciteit. Illegale rijders op de openbare weg zijn hier de oorzaak van. Gelukkig kunnen de liefhebbers van deze motortjes in miniformaat nu bijna dagelijks op legale wijze hun hobby uitoefenen. Wel zo veilig. Voor de weggebruiker én de minibiker.


Wat begon als een hype, zet zich langzaam maar zeker op een breed vlak door. Jong en oud, groot en klein laat zich verleiden door de uitdaging van een minibike, ook wel pocketbike genoemd. Het Chinese merk Sendai zet de toon door betaalbare, kwalitatief goede minibikes op de markt te brengen. Daarnaast wordt er op zelfbouwers en Europese bikes gereden, waarbij het Tjechische Blata vaak vooraan rijdt. Verrassend genoeg zijn de rijders niet allemaal opgroeiende pubers. Het grootste deel wordt vertegenwoordigd door mannen tussen 20 en 35 jaar. Afgewisseld met jonge jongens en meisjes, vrouwen en tenslotte mannen die Abraham al gezien hebben, òf nog net niet.
Het mooiste naast de kick? De kameraadschappelijke sfeer. Iedereen helpt elkaar. En natuurlijk de bij iedere sport gebruikelijke evaluatie. Een inspannend ontspannende manier dus om de zondag door te brengen!
Voor meer informatie, zie www.traxx.nl of www.reijsminibikes.nl.




Ingrid van Dooremaal