Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Barokorkest met Lucy van Dael in St Lambertuskerk, Buren

zaterdag 19 november*, 20.00 uur

Op zaterdag 19 november klinkt barokmuziek met een internationaal tintje in Buren. Te gast zijn Lucy van Dael en het Sweelinck Barokorkest in de sfeervolle St Lambertuskerk in het oude stadje Buren. Het concert begint om 20.00 uur.

Onder de bezielende leiding van topvioliste Lucy van Dael speelt het orkest Die klingende Geographie. Lucy van Dael is mede-oprichter en voormalig concertmeester van het Orkest van de 18e eeuw. Als hoofdvakdocente barokviool is zij verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.

Met als uitgangspunt Die Klingende Geographie of te wel "Ouverture des Nations Modernes" van Telemann heeft Lucy van Dael composities van onder meer Lully en Moffat bij elkaar gezocht die in de titels der afzonderlijke delen verwijzen naar de muziekstijl van een bepaald land of volk. Het speciaal door Lucy van Dael samengestelde programma is een weerwoord op het idee dat Duitse muziek het beste door Duitsers en Italiaanse muziek het beste door Italianen uitgevoerd zou moeten worden?!! Is muziek niet juist de meest internationale taal die er bestaat? De verschillende manieren waarop de componisten hier invulling aan geven maken dit programma zo interessant.

Kaarten zijn te koop voor aanvang van het concert of te bestellen via e-mail: buren@myrealbox.com. De kaarten liggen zaterdag voor aanvang van het concert klaar bij de ingang. De toegangsprijs is E 10,00. Voorafgaand aan het concert is koffie en thee verkrijgbaar. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Het concert wordt georganiseerd door Stichting Muziek in Buren.

Wij verzoeken u vriendelijk om aandacht te besteden aan bovenstaand persbericht. Voor nadere informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Marceline Loudon, 0344-572753 of buren@myrealbox.com. Dit telefoonnummer is niet bedoeld voor publicatie.
* Het concert is ook te beluisteren op zondag 20 november om 16.00 uur in de Keizersgrachtkerk in Amsterdam.