Nighttown Rotterdam

ZA 19 NOVEMBER
IAIN MATTHEWS PRESENTS.

Iain Matthews heeft minstens zestig Cd's en LP's op zijn naam staan, als soloartiest of als onderdeel van een groep. Speelde o.a. in de groepen Plainsong, Matthew Southern Comfort en Pyramid, en zat samen met Richard Thompson in de legendarische groep Fairport Convention. Matthews scoorde ook een wereldhit met het Joni Mitchell nummer 'Woodstock'. Nu presenteert hij in Nighttown een programma met grote roots namen.

Iain Matthews werd geboren als Iain Mcdonald op 16 juni 1946 in Scunthorpe. Matthews veranderde zijn naam om geen verwarring te krijgen met de saxofonist Ian Mcdonald van King Crimson. Nadat hij gestopt was met school werd hij een van de zangers van de Britse surfband Pyramid. Fairport Convention, zonder twijfel de belangrijkste folkrockgroep uit de popgeschiedenis, vroeg hem als zanger en in korte tijd groeit de band uit tot de Britse tegenpool van Jeferson Airplane.

Iain Matthews presenteert in Nighttown een verrassende singer/songwriter avond met een keur aan roots-musici. Bradley Kopp en zijn vrouw Lorrie Singer hebben uitgebreide professionele stambomen. Gitarist Kopp heeft een grootse internationale reputatie opgebouwd, produceerde voor Eliza Gilkyson, Iain Matthews, Joe Ely en stond als muzikant in voorprogramma's van Bob Dylan, Emmelou Harris, Little Feat etc. De vocalen komen van Lorrie Singer die zich bediend van blues, swing, country, folk en bluegrass. Karen Abrahams is een krachtige en energieke performer, en is in staat haar publiek te raken met haar zuivere stem en haar scala aan muziekstijlen.

Zaterdag 19 november kan iedereen zien dat Iain Matthews echt de legende is die zijn staat van dienst laat zien.

Za 19.11 Iain Matthews

Zaal open: 19.00 uur
Aanvang: 20.00 uur
Entree E 10,00 ex. Lidm.

Voorverkoop Ticket Service, Plato, Velvet en NT Café

www.nighttown.nl
www.iainmatthews.com


---
Vragen of opmerkingen? Meer informatie of fotomateriaal? Neem contact op met Saskia de Feijter. T: 010-4361210 of E: saskia@nighttown.nl


---- --