Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

EXCLUSIEVE VERKOOP HARRY POTTER BOEK IN DIERENRIJK EUROPA

Tijdens het betoverende uilenweekend is het dierenpark omgetoverd in Harry Potter stijl

Mierlo, dinsdag 8 november 2005 - Tijdens het betoverende uilenweekend in Dierenrijk Europa, zaterdag 19 en zondag 20 november, kunnen bezoekers het nieuwe deel van de Harry Potter boekenreeks kopen. Boekhandel Gianotten van Piere uit Eindhoven staat tussen 11.00 en 15.00 uur met de boeken in het dierenpark. Dierenrijk Europa maakt met deze verkoop het uilenweekend compleet. Naast het nieuwe boek lopen er tevens tovenaars van showbureau 'Le Rustique' met hun uilen door het park. Het publiek ziet de vogels van zeer dichtbij en mogen sommige zelfs aanraken. Bezoekers die verkleed als tovenaar of heks naar het park komen, mogen gratis naar binnen.

Betoverend uilenweekend
Naar aanleiding van de nacht van Harry Potter ( vrijdag18 november), waarin het zesde deel van deze boekenreeks wordt gelanceerd, organiseert Dierenrijk Europa het betoverende uilenweekend. Eugénie Berben, directeur van Showbureau 'Le Rustique' en roofvogeltrainer Ton Vermaessen laten in schitterende tovenaarskostuums de uilen zien. Ze vertellen het publiek over de uilen en laten ze van zeer dichtbij zien. Onder deskundige begeleiding krijgen bezoekers de gelegenheid om sommige vogels aan te raken. De tovenaars lopen tussen 11.00 en 15.00 uur rond met de vogels en beantwoorden de vragen van het publiek. "Door middel van het contact met de dieren en de informatie die wij geven, proberen we de bezoekers dichter bij de natuur te brengen" aldus Eugénie Berben. In het park is een speciaal tovenaarsdecor geplaatst waar bezoekers met de imponerende uilen op de foto kunnen.

Reis door zeven Europese gebieden
Dierenrijk Europa heeft een uniek thema, namelijk 'Europa'. De bezoeker maakt een wandeling door zeven Europese gebieden en maakt kennis met de leukste en lelijkste dieren van ons continent. In het park woont een groot aantal verschillende Europese diersoorten zoals wolven, bruine beren, zeehonden, lynxen, wisenten en ijsberen. De reis gaat door het Cultuurlandschap met beverratten, naar het Oerbos met dieren zoals de nieuwe Europese wilde kat, edelherten en wilde zwijnen. Vervolgens beklimt men de Alpen waar men steenbokken ziet klauteren of bruine beren kan ontmoeten. Daarna komt men in Het Hoge Noorden waar ijsberen en rendieren wonen. in het Strand & Zee gebied zwemmen zeehonden. In Het Moeras komt men otters en bevers tegen. In het laatste themagebied Het Mediterrane Zuiden ontmoet de bezoeker onder andere de berberaap die leeft op de rots van Girbraltar.

Speelplezier op en rond de Brabantse Hoeve
Bij deze boerderij kan men heerlijk ontspannen op het terras of binnen genieten van Brabantse gezelligheid en lekkernijen. Voor kinderen zijn er verschillende speeltuinen. Naast de grote, gethematiseerde boerderijspeeltuin is er ook nog een spannende indoorspeeltuin waar de kinderen kunnen spelen als het weer niet mee zit.

Voor meer informatie over Dierenrijk Europa kan men bellen met: 0492-668240. Ook kan men een kijkje nemen op www.dierenrijkeuropa.nl


---

Noot voor de redactie (