Ingezonden persbericht


REGIONALE MEDIA

datum Woensdag 14 november 2005
onderwerp Persbericht regionale media

bijlage geen

informatie bij Mario Huntink

Sinterklaas op Graafschap TV
Dagelijkse Sinterklaassoap en intocht van Sinterklaas op Graafschap TV

Intocht van Sinterklaas in Doetinchem Op zaterdag 19 november aanstaande komt Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten aan in Doetinchem. Daar wacht hem uiteraard een bijzonder welkom omdat iedereen al weer bijna een jaar lang uitkijkt naar zijn komst.

De regionale televisiezender Graafschap TV brengt een uitgebreide registratie van de Sinterklaasintocht de dag daarna op TV. Zondag 20 november is dit verslag, aangevuld met leuke Sinterklaasliedjes van kindertheater Warboel te zien vanaf 6.10 uur (uitzending ieder uur tot 20.00 uur).

Dagelijkse Sinterklaassoap op Graafschap TV Vanaf zaterdag 19 november heeft ook Graafschap TV haar dagelijkse soap. In het kinderprogramma Doosjes zijn de gebeurtenissen te volgen rond het winkeltje van Sander. Hij krijgt een bijzondere gast te logeren: Sinterklaas. De Goedheiligman kan namelijk zijn kasteel niet in; dat zijn ze aan het renoveren... Of hij zolang bij Sander mag slapen. Op de zolderkamer staat nog wel een bed, maar Sinterklaas te logeren hebben valt nog niet mee, zo blijkt uit de verhalen. Buurvrouw Betty heeft een reden om nu extra vaak bij haar lieve Sander te zijn. Willem de Wijkagent klaagt over de geluidsoverlast van Pieten en paardenhoeven op het dak. En René de Postbpode sjouwt zich een breuk aan postzakken vol verlanglijstjes. En alsof dat nog niet genoeg is, breken de twee boeven in om de ring en het geld van Sinterklaas te pakken.

In elke aflevering zingt Sander een liedje van zijn Warboel-cd en klets Foei Foei Petemoei met haar lieve kindjes over Sinterklaas. Aan `Doosjes' is met veel plezier gewerkt door Klein Theater Doetinchem, de stichting Bijzondere Activiteiten Doetinchem en Zinopsis Audiovisuele Producties.

De Sinterklaassoap `Doosjes' is vanaf zaterdag 19 november elke dag te zien op Graafschap TV vanaf 6.10 uur (uitzending ieder uur tot 20.00 uur).

Graafschap TV: regionale televisiezender

Graafschap TV is sinds 1 maart in een groot deel van Oost-Gelderland te ontvangen. Dagelijks gaat de redactie op zoek naar het laatste nieuws uit de regio. Naast dagelijks nieuws zendt Graafschap TV ook elke dag een ander themaprogramma uit zoals o.a. film- en video, actualiteiten, sport en satire. Ook is Graafschap TV aanwezig bij grote evenementen in de regio.

Meer informatie over Graafschap TV is te vinden op www.graafschap.tv

Uitzendgebied - gemeenten (plaatsen) - kabelfrequentie:

Aalten (Aalten en Dinxperlo) kanaal 63+ (811,75 MHz) Berkelland (Ruurlo) kanaal 63+ (811,75 MHz) Bronckhorst (Zelhem) kanaal 32- (556,25 MHz) Bronckhorst (Hengelo, Vorden) kanaal 63+ (811,75 MHz) Brummen (Brummen en Eerbeek) kanaal 54+ (740,00 MHz) Doetinchem (Doetinchem) kanaal 32- (556,25 MHz) Groenlo-Lichtenvoorde (Lichtenvoorde) kanaal 63+ (811,25 MHz) Lochem (Lochem) kanaal 63+ (811,25 MHz) Oude IJsselstreek (Breedenbroek) kanaal 63+ (811,25 MHz) Montferland (Bergh) kanaal 8 (196,25 MHz) Zutphen (Zutphen en Warnsveld). kanaal 63+ (811,25 MHz)

Overige plaatsen: het digitale pakket van UPC (vanaf januari 2006) en via internet www.graafschap.tv



Ingezonden persbericht