Ingezonden persbericht


DEN HAAG - De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie organiseert in het weekend van 19 en 20 november haar jaarlijkse novembercongres. Ook dit jaar zal weer een interessant programma gepresenteerd worden met de Algemene Leden Vergadering, politieke moties, werkgroepen en daarbij vele bekende sprekers.

Het congres zal geopend worden door Europarlementariƫr Toine Manders. Hierna zullen de politieke moties behandeld worden en begint de Algemene Leden Vergadering. Bij deze vergadering zal ook op zaterdag het nieuwe JOVD Hoofdbestuur gekozen worden. Hans de Backer, huidig landelijk voorzitter, zal dan afscheid nemen na twee jaar Hoofdbestuurschap. Op zaterdag zal ook de werkgroep politieapparaat georganiseerd worden. Met VVD Tweede Kamerlid Anton van Schijndel en korpschef te Lelystad Jacob Vroegop zal in discussie gegaan worden over het functioneren van de politie in Nederland. Hierna volgt er een werkgroep over Terrorisme met VVD Tweede Kamerlid Frans Weekers en Edwin Bakker van Instituut Clingendael.

's Middags zal minister Verdonk een bezoek brengen aan het JOVD congres. Zij zal spreken over de actualiteit m.b.t. haar ministerie. Hierna is er ruimte voor discussie. 's Avonds zal minister Hoogervorst de politieke arena betreden om met de jonge liberalen in discussie te gaan over o.a. het nieuwe zorgstelsel. Tevens komt er een afscheidsspeech van Hans de Backer, huidig landelijk voorzitter van de JOVD. Hierna zullen ook de andere Hoofdbestuursleden spreken en zal het nieuwe Hoofdbestuur plaats nemen.

Op zondag zal er een werkgroep plaatsvinden over Jong Ondernemerschap met VVD Tweede Kamerlid Charlie Aptroot en Walter Jansen van adviesbureau Jagran uit Amsterdam. Aan het eind van de dag zal Afshin Ellian, rechtsgeleerde, denker en dichter, een lezing geven. Hierbij zal hij ingaan op de ontwikkelingen in het internationaal moslimterrorisme.

Voor meer informatie of aanmeldingen voor het novembercongres neemt u contact op met Tim van Letht, voorlichter van de JOVD, op het nummer 06 46412727. In de bijlage treft u een beknopt programma. Locatie: Hotel Holiday Inn
Veldmaarschalk Montgomerylaan 1
Eindhoven

Zaterdag 19 november

Opening door Toine Manders

(11:00 - 11:30)
Eerste sessie - Politieke moties | Werkgroep Politieapparaat | ALV

(13:00 - 13:45)
Tweede sessie - Politieke moties | Werkgroep Terrorisme | ALV

(13:45 - 15.00)
Speech en discussie Rita Verdonk

(16:00 - 16:15)
Derde sessie - Politieke moties | ALV

(20:00 - 20:15)
Speech Landelijk Voorzitter

(20:15 - 20:45)
Speech Hans Hoogervorst

(20:45 - 21:15)
Afscheidsspeeches

Zondag 20 november
Vierde sessie - Politieke moties | Werkgroep Jong en Ondernemen | ALV

(11:15 - 13:00)
Vijfde sessie - Politieke moties | Bestuurlijke Venieuwing | ALV

(14:00 - 15:30)
Speech Afshin Ellian

(15:30 - 16:00)
Afsluiting


---- --