Gemeente Bergen


Persbericht

Nieuw Bergen

15 november 2005

Embargo tot 19 november 2005 15.00 uur

Burgemeester Klaverdijk reikt Koninklijke Onderscheiding uit

Zaterdag 19 november 2005 reikt burgemeester Klaverdijk een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw C.J.A. Sterenborg-van Hertum uit Bergen. De uitreiking vindt plaats om ± 12.00 uur in ESG Den Asseldonk in Nieuw Bergen, tijdens een forumdiscussie van de Stichting Platform Voorzieningen Gehandicapten. Mevrouw Sterenborg is lid van het Platform.

Mevrouw Sterenborg is 9 november 1945 in Blerick geboren. Op 29-jarige leeftijd kreeg ze gewrichtsreuma waardoor ze haar beroep als onderwijzeres niet meer kon voortzetten. Ze is vervolgens vrijwilligerswerk gaan doen, met name voor gehandicapten en ouderen.

Ze was van 1986 tot 1994 vrijwilligster bij de Telefonische Hulp Dienst. Betrokken en deskundig stond ze mensen met grote en/of kleine problemen te woord.

Vanwege haar gezondheid kon ze het vrijwilligerswerk pas weer in 1999 hervatten. Ze werd lid van de cliëntenraad van de Thuiszorg in Tegelen. De cliëntenraad ziet toe op de instandhouding en verbetering van de zorg aan klanten van de Stichting Thuiszorg. Mevrouw Sterenborg is tot 2003 lid geweest van de cliëntenraad.

In 1990 ontstond in de gemeente Bergen het WAO-platform, dit platform ging in 1995 over in de Stichting Platform Voorzieningen Gehandicapten. Mevrouw Sterenborg is sinds 1990 actief betrokken bij het platform, waarvan de laatste jaren als voorzitter.

Vanwege haar vrijwillerswerk in de gemeente Bergen, met name haar positieve invloed en betekenis voor het Platform, wordt mevrouw Sterenborg benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -